Ceaiul Sobacha: ce beneficiile incredibile pentru sănătate aduce ceaiul de hrișcă

Ceai       Photo by Mumtahina Tanni from Pexels
Ceaiul de hrișcă, cunoscut sub numele de ceai Sobacha, aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Hrișca este o plantă pseudocereală și are calități de cereale, dar nu face parte din specia de cereale. Datorită asemănării sale cu grâul, este adesea folosit în pâine și paste. Se poate prepara ceai de hrișcă din semințe.

Potrivit cercetătorilor, ceaiul este foarte sănătos și ne poate ajuta să îmbunătățim sănătatea generală, să reducem pierderea în greutate, să îmbunătățim sănătatea vaselor de sânge, să reducem nivelul zahărului din sânge și al colesterolului din sânge, printre altele. Apropo de gust, are aroma prăjită și aroma dulce de nucă. Ceaiul este foarte popular nu numai în Japonia, ci și în China și Coreea.

Iată ce beneficii are pentru sănătate:

Proprietăți antiinflamatorii

Este foarte important ca inflamația să fie redusă în corpul nostru, deoarece acestea pot duce la mai multe boli, inclusiv edem. Edemul sau problemele de umflare pot fi rezolvate cu această băutură, iar utilizarea pe termen lung a băuturii poate chiar preveni artrita. Acest lucru se datorează unui nutrient numit rutina și proprietăților sale antiinflamatorii. Pe lângă edem și artrită, ceaiul de hrișcă poate ajuta cu alte afecțiuni inflamatorii, cum ar fi colita sau inflamația colonului. De asemenea, poate ajuta femeile aflate în postmenopauză care au hipertensiune arterială și colesterol ridicat.

Previne bolile cronice precum diabetul și bolile cardiovasculare

Acest ceai de plante protejează și împotriva bolilor de inimă și a diabetului. Nutrienții naturali numiți D-chiro-inozitol și Rutin ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge la diabetici. Și pot preveni, de asemenea, formarea cheagurilor de sânge și astfel reducând indirect posibilitatea de accident vascular cerebral și atac de cord.

Îmbunătățește funcția renală

Într-un studiu, când concentratul de hrișcă sau ceaiul de mare densitate a fost administrat șobolanilor cu leziuni renale, aceștia au arătat o îmbunătățire semnificativă a funcției renale și, de asemenea, au descoperit că progresia bolii renale s-a redus mult.

Poate crește imunitatea

Hrișca este cunoscută pentru că este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți și minerale și îmbunătățește indirect imunitatea. Nutrienții precum tocotrienolii, vitamina E, acizii fenolici, seleniul și acidul fitic ajută la susținerea sistemului imunitar și a sănătății ochilor. Acești antioxidanți luptă împotriva radicalilor liberi toxici din organism, protejându-ne astfel împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice.

Poate ajuta la pierderea în greutate

Prezența catechinelor poate ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, ajută la ameliorarea constipației și reduce balonarea după masă și beneficiază indirect de apă cu greutate. Sobacha are un conținut scăzut de calorii și bogat în proteine, ceea ce este din nou benefic pentru cei care doresc să slăbească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel