Ceaiul din frunze de dafin, bun pentru pierderea în greutate. Cum se face băutura magică

Ceaiul din frunze de dafin, bun pentru pierderea în greutate. Cum se face băutura magică - Foto: Freepick @azerbaijan_stock
Ceaiul din frunze de dafin este unul dintre cele mai folosite ceaiuri din plante când vine toamna.

Poate că nu știți dar ceaiul din frunze de dafin este aromat și oferă beneficii incredibile organismului. De ce să nu profitați de ocazie pentru a consuma o băutură caldă într-o seara rece de toamnă?

Ceaiul din frunze de dafin poate fi introdus cu ușurință într-un regim de slăbire, cum ar fi, spre exemplu, dieta mediteraneană. Poate fi consumat seara pentru a ajuta digestia și pentru a calma durerea de stomac. 

Strugurii congelați, beneficii pentru sănătate. Cum te ajută

Dar cum se face ceaiul de dafin pentru a pierde în greutate? Există mai multe ingrediente pe care le puteți adăuga în ceai pentru a-i crește beneficiile.

Această plantă veșnic verde a devenit un simbol al puterii, gloriei, bunăstării și victoriei. Pe scurt, este o resursă foarte valoroasă din multe puncte de vedere.

Beneficiile pe care planta le oferă organismului nostru sunt multe. Ceaiul de dafin îmbunătățește digestia. Datorită proprietăților sale, dafinul poate elimina meteorismul. Conține multe vitamine și minerale. În plus, are proprietăți antiseptice, fiind un remediu util pentru tuse și răceală.

Zeama de murături, beneficii pentru sănătate. Ce indicații are

 

Ceaiul din frunze de dafin se prepară foarte ușor. Fierbeți puțină apă într-o cratiță și apoi infuzați frunzele de dafin pentru câteva minute. Se pot pune proaspete sau uscate. După 6-7 minute, băutura trebuie filtrată și băută.

Deși cel mai bine este să adăugați și alte ingrediente pentru a-i îmbunătăți aroma și puterea de vindecare.

De obicei, se adaugă miere, în loc de zahăr. Mierea are  proprietăți asemănătoare cu cele ale dafinului, fiind folosită și ea  pentru tratarea afecțiunilor sezoniere. Adăugați și puțin suc de lămâie.

Boabele de muștar, beneficii pentru sănătate. Cum să le consumi

Împreună cu frunzele de dafin, puteți adăuga salvie și scorțișoară. Aceste două ingrediente  se potrivesc bine cu aroma plantei și au beneficii surprinzătoare. De asemenea, puteți adăuga ghimbir, un alt condiment pentru sănătate.

Dacă beți ceaiul de frunze de dafin seara puteți adăuga și flori de mușețel. Pe lângă toate beneficiile enumerate, ceaiul va mai avea și un efect de relaxare, înaintea unui somn liniștit. 

12 remedii și plante care tratează tusea. Fructul care elimină mucozitățile și usturimea: O felie de 3 ori pe zi

 

Cele mai bune remedii naturale pentru tuse. Iată 12 trucuri care tratează tusea. În general, tusea este perfect normală. Tusea poate ajuta la menținerea gâtului curat de flegmă și de alți iritanți. Cu toate acestea, tusea susținută poate fi, de asemenea, simptomatică pentru o serie de afecțiuni, cum ar fi:

- o alergie

- o infecție virală

- o infecție bacteriană

Uneori, tusea nu are legătură cu o afecțiune a plămânilor. De exemplu, boala de reflux gastroesofagian poate provoca o tuse.

Puteți trata tusea cauzată de răceală, alergii și infecții sinusale cu o serie de medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC). Infecțiile bacteriene necesită antibiotice.

Iată câteva remedii naturiste pentru a trata tusea

1. Miere

Mierea este un remediu consacrat în timp pentru durerile de gât. Potrivit unui studiu, aceasta poate, de asemenea, să amelioreze tusea mai eficient decât medicamentele OTC care conțin dextrometorfan (DM), un inhibitor de tuse, potrivit Healthline.

Vă puteți crea propriul remediu acasă, amestecând până la 2 lingurițe de miere cu ceai de plante sau apă caldă și lămâie.

Mierea face calmarea, în timp ce sucul de lămâie poate ajuta la congestie. Puteți, de asemenea, să mâncați pur și simplu cele 2 lingurițe de miere sau să creați o tartinabilă pe pâine pentru o gustare.

2. Probiotice

Probioticele sunt microorganisme care pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Deși nu ameliorează tusea în mod direct, ele ajută la echilibrarea florei gastrointestinale. Flora gastrointestinală sunt bacteriile care trăiesc în intestinele dumneavoastră.

Acest echilibru poate susține funcția sistemului imunitar în tot corpul. Un studiu din 2015 a arătat o scădere a numărului de persoane care au contractat infecții ale căilor respiratorii superioare după ce li s-au administrat diverse tulpini de probiotice, deși dovezile sunt încă neconcludente.

Fiecare producător de suplimente poate avea diferite doze zilnice recomandate. Probioticele sunt, de asemenea, adăugate în unele tipuri de iaurt și sunt prezente în supa miso și în pâinea cu aluat acru.

Având în vedere variațiile de probiotice disponibile, ar trebui să discutați cu medicul despre ce probiotic este potrivit pentru dumneavoastră și pentru afecțiunea pe care o aveți. Cel mai natural mod de a obține probiotice este prin alimente fermentate, inclusiv:

- varza murată

- iaurt

- kefir

- kombucha

3. Bromelaină

De obicei, nu te gândești la ananas ca remediu pentru tuse, dar asta s-ar putea să fie din cauză că nu ai auzit niciodată de bromelaină. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel