Activitatea fizică poate fi aliatul...
Ceaiul de tei (Tilia sp.) a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională datorită efectelor sedative pe care le are. Acest produs ameliorează atacurile de panică, stările de tensiune și simptomele depresiei. Pe lângă acțiunea calmantă și anxiolitică bine cunoscută a ceaiului de tei, planta mai are și alte efecte uimitoare.
Ceaiul de tei este un aliat puternic al bolnavilor care suferă de afecțiuni cardiovasculare. Teiul are proprietăți hipotensive, iar calciul din produs va regla contracțiile musculare și pe cele cardiace.
Efectele relaxante ale ceaiului de tei intervin și în reglarea somnului. Deseori, persoanele care suferă de depresie sau anxietate se luptă și cu o calitate scăzută a somnului. Ceaiul de tei calmează, scade tensiune și combate insomnia. Se pare că aceste acțiuni sunt date de capacitatea teiului de a acționa ca și GABA (acidul gama amino butiric, un neuromediator de inhibiție al sistemului nervos).
Pentru a te bucura de efectele ceaiului de tei și pentru a avea parte de un somn liniștit este recomandat consumul ceaiului de tei înainte de culcare. Puteți adăuga o linguriță de miere și o felie de lămâie pentru un gust mai bun.
Antioxidanții din ceaiul de tei protejează corpul de efectul stresului oxidativ și au efect antiinflamator. Majoritatea bolilor sunt însoțite de inflamații, iar acest lucru se aplică în special la bolile cronice, precum: diabetul zaharat, cancerul și bolile de inimă. Consumul ceaiul de tei are capacitatea de a reduce inflamațiile și, mai mult decât atât, de a reduce durerea.
Ceaiul de tei are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru este benefic mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli renale, de prostată sau de patologii ale vezicii urinare. Aceste proprietăți sunt folositoare și pentru persoanele care urmează cure de detoxifiere sau vor să slăbească.
Vezi și: Băutura care te scapă de INSOMNIE și oprește MIGRENELE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
La vârsta a doua, prevenția...