Ceaiul de lumânărică. 5 beneficii la care nu te așteptai

Ceai de lumânărică   Foto: pinkvilla.com
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de lumânărică sunt cunoscute și recunoscute. Iată câteva dintre ele.

Ceaiul de lumânărică este preparat din frunzele plantei care se găsește în Europa. Și rădăcina se folosește, în unele cazuri.

 De ani de zile, acest ceai a fost folosit în medicina tradițională pentru a trata problemele de sănătate și are numeroase beneficii pentru sănătate. Se știe că are proprietăți antibacteriene și antivirale și este, de asemenea, bogat în antioxidanți. Poate fi folosit pentru o mare varietate de remedii casnice.

Într-o perioadă în care ceaiurile din plante sunt în tendințe, acest ceai încă nu este la fel de popular, dar se știe că are efect de calmare a corpului. Mai mult, este foarte important să reducem excesul de cofeină din alimentația noastră și să încercăm să menținem un stil de viață sănătos pentru a ne menține corpul. Cel mai bun mod de a reduce cofeina din dieta noastră este să o înlocuiești cu un ceai sănătos și dacă nu ești fan al ceaiului verde, poți alege ceaiul de lumânărică foarte interesant.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale acestui ceai.

Ceaiul de lumânărică este cunoscut ca are proprietăți antiinflamatorii și poate relaxa mușchii tractului respirator și oferă alinare în timpul astmului. De asemenea, este utilizat pentru a trata alte probleme respiratorii, cum ar fi bronșita, amigdalita, pneumonia și alte astfel de probleme.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre relaxările măsurilor anti-COVID-19.

Ceaiul de lumânărică este cunoscut ca are proprietăți antivirale și, conform cercetătorilor, poate fi folosit pentru combaterea infecțiilor virale ușoare și, de asemenea, a virusului gripal. Poate lupta și cu alți viruși, dar nu se poate spune deocamdată mai mult până nu apar mai multe cercetări.

Acest ceai conține proprietăți antibacteriene și poate reduce creșterea bacteriilor. Acesta este motivul pentru care ceaiul de lumânărică este un remediu excelent pentru a trata și infecțiile bacteriene.

Se știe că acest ceai conține substanțe care acționează ca un sedativ natural și vă ajută mintea și corpul să se relaxeze. Poate ajuta la tratarea problemelor legate de somn și poate ajuta la ameliorarea acestuia.

Acest ceai din plante poate fi folosit și pentru a vă îmbunătăți sănătatea intestinală. Ceaiul de lumânărică ajută la curățarea sistemului digestiv și reduce problemele digestive precum constipația, indigestia, diareea și problemele legate de intestin.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel