Ce trebuie să știi despre șosetele de compresie. Ce se întâmplă dacă le porți zilnic

sosetele de compresie - FOTO: Freepik@lashkhidzetim
Atunci când vine vorba despre șosetele de compresie, există câteva aspecte importante de luat în considerare. Ce se întâmplă dacă le porți zilnic.

Șosetele de compresie pot ajuta la susținerea unei circulații sănătoase la multe persoane. Dar atunci când sunt folosite în mod necorespunzător, pot provoca efecte secundare, inclusiv oprirea circulației și iritații ale pielii.

Șosetele de compresie sunt un tratament popular pentru picioarele obosite și umflarea gambelor. Prin susținerea unei circulații sănătoase, aceste articole vestimentare pot crește nivelul de energie și pot reduce riscul de cheaguri de sânge. Ele pot fi benefice pentru persoanele care lucrează în picioare și persoanele în vârstă.

Cine nu ar trebui să poarte șosete de compresie

Dar șosetele de compresie nu sunt potrivite pentru toată lumea, iar cercetările sugerează că utilizarea lor în mod necorespunzător poate fi dăunătoare.

Sistemul circulator pompează sânge proaspăt și bogat în oxigen prin venele tale de la inima ta. Odată ce oxigenul este distribuit în corpul tău, sângele este epuizat și revine printr-un alt set de vene pentru a fi reînnoit.

Sângele din venele picioarelor tale trebuie adesea să lucreze împotriva gravitației pentru a ajunge înapoi la inimă. Din acest motiv, venele și arterele din picioarele tale sunt mai predispuse să se slăbească și să devină ineficiente. Aici intervin șosetele și ciorapii de compresie.

Șosetele de compresie aplică presiune la gleznele și mușchii gambelor tale. Această strângere ușoară și continuă în partea de jos a sistemului tău circulator ajută la susținerea venelor tale în timp ce trimit sânge înapoi către inimă.

Șosetele de compresie sunt recomandate pe bază de rețetă medicală pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale. Ele sunt, de asemenea, populare fără rețetă pentru persoanele care stau mult în picioare în timpul zilei, călătorii frecvenți cu avionul și persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

În general, șosetele de compresie sunt sigure de purtat atunci când sunt utilizate corect. Aceasta nu înseamnă că sunt sigure pentru toată lumea în orice situație. Unele persoane nu ar trebui să folosească șosete de compresie, cum ar fi cele cu piele delicată sau ușor iritabilă. De asemenea, este important ca șosetele de compresie să fie potrivite corect, potrivit Healthline.

Vezi și: De ce ne îngrășăm după ce am ținut o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu au învățat nimic. Kilogramele apar

Șosetele de compresie, riscuri

Șosete de compresie, foto ilustrativ - FOTO: Freepik@serhiipanin

Șosetele și ciorapii de compresie sunt menite să ofere o presiune continuă care susține circulația. Dar atunci când nu sunt potrivite corect, ele pot avea efectul opus și pot împiedica circulația sângelui în picioare.

Pot irita picioarele

Dacă aveți piele uscată sau călătoriți în climă uscată (cum ar fi în avion), pielea dumneavoastră are mai multe șanse să se irite sau să se zgârie. Persoanele care au o barieră cutanată compromisă pot experimenta tăieturi, zgârieturi și vânătăi de la șosetele de compresie. Rețineți că atunci când șosetele sau ciorapii de compresie se potrivesc corect, acest lucru este mult mai puțin probabil să se întâmple.

Pot provoca mâncărime, roșeață și iritații

Șosetele de compresie pot agrava iritațiile pielii și pot provoca, de asemenea, mâncărime. Atunci când șosetele de compresie nu sunt potrivite corect, roșeața și cutele temporare în pielea ta pot apărea pe picioarele tale la marginea materialului șosetei sau ciorapului.

Cele mai multe efecte secundare ale purtării șosetelor de compresie apar doar atunci când nu le purtați corect. Șosetele de compresie pot ajuta la tratamentul și prevenirea trombozei venoase profunde și a cheagurilor de sânge. Dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să ignorați semnele și simptomele acestor afecțiuni. Contactați-vă medicul imediat dacă observați una dintre următoarele:

Vezi și: Urzicile pot preveni creșterea prostatei și reduce tensiunea arterială. Ce spun studiile despre celelalte beneficii

-vene umflate, tari sensibilitate sau pierdere de circulație care persistă în una sau ambele picioare crize musculare care persistă în una sau ambele picioare

- roșeață sau căldură într-o anumită zonă a venei dumneavoastră un puls slab sau un puls care se simte nefiresc

- piele albastră sau mov

- dificultăți de respirație sau respirație rapidă

Cât timp durează recuperarea după o fractură de șold. Dr. Răzvan Ionuț Dragomir: O persoană vârstnică are probleme. Este restricționat accesul pe picior

Șosetele de compresie sunt în general sigure de purtat dacă urmați sfaturile unui medic și instrucțiunile producătorului. Nu ar trebui să lăsați aceeași pereche de șosete de compresie pe picioare timp de mai multe zile și ar trebui să întrebați un medic despre durata recomandată de purtare pentru tratarea simptomelor dumneavoastră.

Dacă apar efecte secundare precum pielea ruptă sau vânătăi, întrerupeți utilizarea șosetelor și informați-vă medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel