Ce sunt postbioticele: deșeuri benefice despre care nu ai auzit încă

Microbiomul intestinal
Mulți dintre noi am auzit despre prebiotice și probiotice, dar foarte puțin știu sau au auzit termenul de postbiotice. Iată despre ce este vorba.

După cum probabil știți deja, probioticele sunt microorganisme vii care se găsesc în anumite alimente, cum ar fi iaurtul, varza murată și unele brânzeturi, care sunt esențiale pentru o bună digestie. Când mănânci aceste alimente, îți ajută tractul digestiv și bunăstarea generală prin promovarea unui echilibru sănătos de bacterii benefice și alte microorganisme din microbiomul tău intestinal, o colecție de 100 de trilioane de creaturi mici care trăiesc în intestinele tale.

Prebioticele acționează ca hrană pentru probiotice. Alimentele cu cantități sănătoase de fibre, cum ar fi fasolea, cerealele integrale și anumite legume, se descompun în corpul tău pentru a crea substanțe care ajută probioticele să crească și să prospere în intestinul tău.

Deci, ce sunt postbioticele? Acest termen se referă la deșeurile lăsate în urmă după ce corpul digeră atât prebioticele, cât și probioticele.

Postbioticele sănătoase includ nutrienți precum vitaminele B și K, aminoacizi și substanțe numite peptide antimicrobiene care ajută la încetinirea creșterii bacteriilor dăunătoare.

Alte substanțe postbiotice numite acizi grași cu lanț scurt ajută bacteriile sănătoase să înflorească.

Puteți crește cantitatea de postbiotice utile din sistemul dumneavoastră prin creșterea aportului de alimente fermentate, cum ar fi chefir, tempeh și kimchi. Concentrarea pe obținerea suficientă a alimentelor care promovează un amestec de bacterii intestinale sănătoase vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel