Ce se întâmplă dacă porți pantaloni care te strâng în zona nasturelui. AVERTISMENTUL medicilor

Pantalonii prea strâmți pot crea probleme de sănătate
Purtatul blugilor prea strâmți  poate cauza probleme reale de sănătate.

Un specialist în menținerea sănătății planșeului pelvin a dezvăluit cât de grav este dacă purtăm pantaloni care ne strâng în zona abdomenului.

Stephanie Taylor, expert în planșeul pelvin la Kegel, a declarat: "Obiceiul de a-ți strânge stomacul este probabil să provină din nevoia de a arăta mai mic și de a avea un stomac plat, datorită deceniilor în care antrenorii de fitness și celebritățile au subliniat beneficiile mușchilor abdominali strânși. Cunoscută și sub numele de "strângerea stomacului", aspirarea implică tragerea buricului spre interior și în sus prin contractarea abdomenului superior. Acest lucru poate părea complet normal, având în vedere câte femei îl fac, dar dacă faceți acest lucru prea mult timp poate avea impact atât fizic, cât și mental."

Ea a explicat că nu are impact doar asupra mușchilor stomacului dacă sunt contractați prea mult timp.

Ce este sindromul clepsidră?

Dacă vă strângeți prea mult în burtă, presiunea este forțată pe planșeul pelvian. Acest lucru poate duce apoi la o eventuală incontinență urinară și la prolapsul organelor pelvine - care ar necesita apoi o intervenție chirurgicală. Plămânii pot fi, de asemenea, afectați, deoarece tot ceea ce se află în regiunea de mijloc este împins în sus - ceea ce face ca respirațiile mai lungi și mai profunde să fie mai dificile, restricționând nivelul de oxigen din sânge.

Stephanie a adăugat: "Ați putea ajunge să aveți și dureri neplăcute de spate, gât, umeri și șolduri.

"Angajarea mușchilor abdominali pentru perioade prelungite în timp ce mergeți sau stați în picioare poate modifica mecanica corpului, punând o sarcină suplimentară pe articulații și mușchi pentru a compensa lipsa de sprijin din partea diafragmei constrânse. Atunci când diafragma nu coboară în jos (așa cum ar trebui) în burtă - respirând în partea inferioară a trunchiului - atunci pune gâtul sub presiune, deoarece încearcă să compenseze lipsa de respirație. Acest lucru joacă un rol critic în durerile de gât și umăr. De asemenea, mușchii tăi abdominali se pot obișnui atât de mult să fie angrenați încât devin mai puțin receptivi, limitând capacitatea corpului tău de a vedea îmbunătățiri în urma exercițiilor care vizează acest grup muscular.", a spus Stephanie Taylor, potrivit The Sun.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte efecte are asupra sănătății purtatul blugilor prea strâmți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel