Ce să faci dacă ești singur în noaptea de Anul Nou. Poate fi un prilej de reflexie și ordine în gânduri

Ce sa faci dacă esti singur in noaptea de Anul Nou Foto: Freepik @katolikphoto
Află ce strategii te pot ajuta să rămâi optimist dacă ești singur la trecerea dintre ani.

Petrecerea Revelionului de unul singur poate fi o provocare. Este o zi pe care cei mai mulți oameni o petrec cu prietenii, familia sau alte persoane semnificative și este de obicei legată de adunări și festivități vesele care atrag mulțimi mari.

Sărbătorile sociale precum Revelionul te pot face să te simți mai stresat emoțional și fizic dacă ai tulburare de anxietate socială (SAD), provocând simptome precum mușchi încordați și bătăi rapide ale inimii. Cu toate acestea, nu trebuie să suferi pentru că vei intra în noul an în stilul tău unic.

Aceste strategii te pot ajuta să rămâi optimist, indiferent dacă petreci noaptea de Anul Nou singur din cauza fobiei sociale, dacă ești separat de prieteni și familie sau orice altceva.

Combate gândurile negative

Este firesc ca unii oameni să se gândească la faptul că vor petrece noaptea de Anul Nou singuri. Cu toate acestea, ai putea profita de această perioadă pentru a testa o metodă de tratament cognitiv-comportamental. Atunci când apare o idee negativă, recunoaște-o, evaluează-o și apoi înlocuiește-o cu una bună.

De exemplu, doar pentru că ești singur în noaptea de Revelion nu înseamnă că trebuie să fii așa și anul viitor. Și, deși poate părea că ești singurul care nu are cu cine să sărbătorească, nu uita că mulți alții se află în circumstanțe similare. Efectuarea acestei ajustări mentale te poate ajuta să îți gestionezi anxietatea socială, potrivit Very Well Mind.

Reflectă asupra anului

Ultima zi a anului este un moment ideal pentru introspecție. Faptul de a fi singur oferă o șansă specială pentru o reflecție deschisă și sinceră, care nu poate fi găsită într-o mulțime. Indiferent cât de modeste sau de mari au fost realizările tale, acordă-și merite pentru ce ai reușit să faci în ultimele 12 luni.

Dacă ești de părere că anul nu a mers prea bine, gândește-te la ce nu a mers bine și cum ai putea face mai bine anul viitor. Amintește-ți că toată lumea întâmpină obstacole în timp ce lucrează pentru a-și atinge obiectivele. În cele din urmă, vei ajunge la destinația dorită, atâta timp cât abordați fiecare zi cu speranța de reușită și continua să mergi înainte.

Citește o carte

De ce să nu faci ca aceasta să fie pur și simplu încă una dintre serile liniștite preferate pe care le petreci acasă? Alege o carte convingătoare pe care să o citești toată noaptea. Poți alege să citești o carte de auto-ajutorare care se concentrează pe abilitățile interpersonale, dacă vrei cu adevărat să ai un avantaj în a face schimbări pentru anul viitor.

Stabilește obiective

Noaptea dinaintea Anului Nou este un moment excelent pentru a lua rezoluții. Acestea se pot referi la orice, de la îmbunătățiri generale ale vieții până la probleme particulare referitoare la anxietatea socială. Ține minte că o listă concisă și realistă de obiective funcționează la fel de bine ca o carte de transformări radicale. Printre rezoluțiile pe care le poți lua pentru a-ți gestiona anxietatea socială se numără:

- Practicarea recunoștinței pentru ceea ce ai și aprecierea numeroaselor tale talente și abilități

- Dezvoltarea asertivității pentru a te ajuta să îți îmbunătățiți încrederea în sine

- Dezvoltarea unor obiceiuri de viață sănătoase, cum ar fi o alimentație sănătoasă, somnul suficient și exercițiile fizice regulate

- Înfruntarea situațiilor provocatoare în loc să le eviți - spunând "da" în loc de "nu"

- Promițând să faci o schimbare prin obținerea de ajutor pentru simptomele SAD de la un profesionist sau să te conectezi cu alții prin intermediul grupurilor și forumurilor de sprijin

- Lucrând la îmbunătățirea abilităților sociale, începând cu modul de a face conversații productive de mică importanță.

Foto: Freepik

Acceptă invitația

Poate că ai primit o invitație și ai spus imediat: "Nu". Poate că ai fi fost singur tu însuți în preajma cuplurilor, sau poate că ideea de a ieși în oraș în grup ți s-a părut o presiune prea mare. Cu toate acestea, încă mai este timp să revii și să afirmi: "Da!" Gândește-te la aceasta ca la o oportunitate de a-ți îmbunătăți abilitățile sociale și începe noul an cu angajamentul de a merge la mai multe evenimente sociale.

Găsește un film clasic

IA în considerare posibilitatea de a lua mâncare la pachet, de a viziona un film și de a experimenta numărătoarea inversă la tine acasă. Acestea pot fi activități plăcute de unul singur, care îți permit să experimentezi spiritul ocaziei și să participi din confortul propriei case.

Sună în avans

Pentru a avea pe cineva în seara de Revelion, fă planuri să sunați oameni sau să cere altora să te sune chiar înainte de miezul nopții.ă de Anul Nou și întoarce-te la mica ta petrecere; nu trebuie să stai prea mult timp la telefon.

Connectează-te la rețelele sociale

Dacă nu ai pe nimeni să iei legătura în noaptea de Anul Nou, folosește site-urile de socializare precum Facebook, Twitter și Instagram pentru a discuta cu oamenii în timp real. Observă cum indivizii din jur își împărtășesc urările de Anul Nou și sărbătoresc sosirea noului an în diferite fusuri orare.

Fă ceva banal

Practic, Revelionul este doar o altă noapte. În loc să te concentrezi pe agitația sărbătorii, gândește-te să accepți această realitate și să folosești seara pentru a te implica în activități obișnuite. Aranjează-ți spațiul de lucru, încearcă un nou fel de mâncare sau odihnește-te mai mult. Dacă nu ai chef să sărbătorești, nu permite ca tradiția să îți controleze deciziile.

Este posibil ca sărbătorile precum Revelionul să te facă să te simți mai mult deprimat decât bucuros. Efectul "promisiunilor încălcate", care apare atunci când ai așteptări mari de la o sărbătoare și crezi că lucrurile ar trebui să fie mai bune decât sunt, poate fi motivul acestui lucru..Poate că ai crezut că noul an va aduce schimbări semnificative, dar anxietatea ta nu a scăzut.

Încearcă să nu cazi în această capcană, având așteptări iraționale în noaptea de Anul Nou, sau în orice altă sărbătoare, de altfel. În plus, dacă descoperi că anxietatea socială îți împiedică abilitatea de a duce genul de viață pe care l-ai ales, fă în așa fel încât să primești sprijin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel