Ce este HPV și cum se transmite. Dr Gianina Brașoveanu explică
27 mai, 23:47

Virusul HPV
EXCLUSIV
Dr. Gianina Brașoveanu, medic primar în Obstetrică-Ginecologie, a vorbit la DICȚIONAR MEDICAL, emisiune DC Medical, ce este infecția cu virusul papiloma uman, virus cunoscut sub denumirea de HPV. 

”Infecția cu HPV are o preponderență foarte mare în ultimul timp. Există foarte multe tipuri, mii și sute de mii de tipuri de HPV”, afirmă Gianina Brașoveanu, medic primar în Obstetrică-Ginecologie cu competențe în Fertilizare in vitro, la emisiunea DC Medical - DICȚIONAR MEDICAL.

”Cele la care o să mă refer sunt cele ginecologice și care se transmit prin contact sexual, neprotejat. Chiar dacă te protejezi cu prezervativ, probabilitatea de a lua HPV există. De ce? HPV este un virus și pe frecarea tegumentului, piele pe piele, se pot produce micro-leziuni, micro-tăieturi, iar HPV se implantează acolo. Asta se întâmplă în cazul în care unul dintre parteneri este purtător.

Infecția cu HPV nu se manifestă decât dacă e vorba de o imunitate scăzută, Bărbatul poate să fie purtătorul, la el nu apare nimic, iar femeia își dă seama că are niște excrescențe, niște proeminențe la intrarea în vagin. (...) Și femeile care au o imunitate bună sunt purtătoare și transmit”, detaliază dr Gianina Brașoveanu.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Walter Zenga s-a vaccinat de două ori anti-COVID. MOTIVUL
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri