Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul pe care îl urmează Kate Middleton. Care este eficacitatea acestuia

kate middleton - FOTO: Captură Instragram@princeandprincessofwales
Kate Middleton a anunțat că se află sub chimioterapie preventivă, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Cum funcționează, de fapt, terapia și care este eficacitatea acestuia.

Kate Middleton, Prințesa de Wales, a confirmat că se află acum sub tratamentul chimioterapiei preventive. Prințesa Kate a anunțat diagnosticul ei de cancer printr-un mesaj video sincer către public.

Kate Middleton a dezvăluit că știrea i-a venit ca "un șoc imens", dar că devine "mai puternică în fiecare zi" pe măsură ce se concentrează asupra recuperării sale continue. Kate a suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră în ianuarie și s-a recuperat în privat de atunci. După operație, medicii au descoperit că cancerul era prezent în urma testelor de urmărire.

"În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și la momentul respectiv, se credea că afecțiunea mea nu era cancerigenă. Operația a fost un succes.

Cu toate acestea, testele după operație au arătat prezența cancerului. Echipa mea medicală mi-a recomandat, prin urmare, să urmez un curs de chimioterapie preventivă și sunt acum în primele etape ale acestui tratament", a spus Kate Middleton, într-un clip postat pe Instagram.

Vezi și: Kate Middleton a anunțat că este sub tratament pentru cancer

Ce este chimioterapia preventivă

Atunci când este diagnosticat cancerul, de obicei, pacientul va urma un curs de tratament chimioterapeutic, în care medicamentele sunt folosite pentru a distruge celulele canceroase. Chimioterapia oprește celulele să se reproducă, ceea ce împiedică creșterea și răspândirea lor în corp. Deși Kate nu a dezvăluit ce tip de cancer are, ea a spus publicului că urmează chimioterapia preventivă.

La momentul intervenției chirurgicale abdominale a lui Kate, se credea că afecțiunea nu era cancerigenă și nu s-a confirmat prezența cancerului prin teste. Cu toate acestea, testele postoperatorii au descoperit apoi că tumoarea este prezentă și acum ea este pe un "traseu de recuperare".

Vezi și: Semințele chia, o comoară nutrițională. O singură porție poate reduce colesterolul și susține sănătatea inimii

Cum funcționează chimioterapia preventivă

Chimioterapie - FOTO: Freepik@jiboom

Chimioterapia preventivă, numită și chimioterapie adjuvantă, își propune să oprească cancerul să revină odată ce tumora principală a fost îndepărtată din corp. Cancerul poate să se răspândească în corp printr-un proces numit "metastază". Acesta este momentul în care celulele canceroase mici se desprind de la tumora principală și acestea pot fi mai greu de detectat.

Oncologii îi sfătuiesc adesea pe pacienți să urmeze chimioterapia preventivă în încercarea de a elimina orice urmă rămasă a bolii. Acest lucru se face cel mai des printr-o perfuzie intravenoasă sau tablete, transportate prin corp prin intermediul circulației sanguine. 

Tratamentul preventiv își propune să asigure că boala oncologică nu va recidiva. Celulele canceroase se divid mai mult decât celulele sănătoase, dar sunt mai afectate de chimioterapie, motiv pentru care este folosită ca tratament. Dar celulele sănătoase cu creștere rapidă, cum ar fi părul, pielea, măduva osoasă și mucoasa tractului digestiv, pot fi, de asemenea, afectate de chimioterapie.

Vezi și: Semnul de avertizare al cancerului pulmonar. Apare la nefumători. Medic: Este numărul unu

Potrivit NHS, chimioterapia poate fi folosită dacă cancerul s-a răspândit sau există un risc că se va răspândi. Site-ul NHS explică că chimioterapia poate fi folosită pentru "a încerca să vindece complet cancerul (chimioterapia curativă). A face alte tratamente mai eficiente - de exemplu, poate fi combinată cu radioterapia (chimioradioterapia) sau folosită înainte de intervenția chirurgicală (chimioterapia neoadjuvantă)".

De asemenea, poate fi folosită pentru "a reduce riscul de revenire a cancerului după radioterapie sau chirurgie (chimioterapia adjuvantă)."

Palatul Kensington a confirmat că Prințesa Kate are o dispoziție bună și este concentrată asupra recuperării sale. Kate se va întoarce la datoriile oficiale când va fi autorizată să o facă de echipa sa medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel