Ce e botoxul și ce se face cu el. Dr Viviana Iordache: e mai ușor să enumeri specialitățile în care nu se folosește

Dr Viviana Iordache. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Medicul dermatolog Viviana Iordache a vorbit la Dicționar DC Medical despre ce sunt botoxul și acidul hialuronic și cum se folosesc.

Medicul dermatolog Viviana Iordache a explicat, la DICȚIONAR DC MEDICAL, ce este botoxul și în ce specialități medicale se folosește. Dr Viviana Iordache este medic dermatolog, trainer și speaker internațional pentru botox și acid hialuronic, expert în laser vascular și radiofrecvență ablativă, cu o experiență de peste 23 de ani în specialitate.

”Botoxul a cam ajuns cam peste tot și în orice pentru că, spre deosebire de acum un sfert de secol când m-am apucat eu de aceste tratamente în care se folosea doar în Neurologie, Dermatologie și Oftalmologie, acum e mai ușor să enumeri specialitățile în care nu se folosește decât în cele care se folosește. 

Trebuie să înțelegem că numele ăsta urât de toxină botulinică - pentru că botox în sine e numele comercial al unui produs care nici măcar nu există în România, dar tradițional cum spunem xerox și adidași spunem botox oricărei toxine botulinice - este, de fapt, o substanță de relaxare musculară.

Un medic canadian, care era dermatolog, a fost chemat de soția lui, medic oftalmolog, aceasta făcând tratamente cu botox pentru blefarospasm - cei cărora li se zbate ochiul - observând că acei pacienți nu mai făceau riduri pe coada ochiului.  

Și atunci s-au apucat și au făcut studiile. Ca să fie foarte clar botoxul este o substanță care relaxează mușchiul sau pielicica pe zona pe care dorim acțiunea. Chiar dacă este injectabil, el nu este un tratament sistemic, adică el este injectabil dar numai un centimetru în jurul zonei pe care dorim să o tratăm și scopul acestor microinjecții este să relaxeze zona respectivă. De aceea, primele lui omologări au fost pentru cutele dintre sprâncene, pentru persoanele acelea încruntate, indiferent că încruntate genetic sau că au probleme cu fotofobia și așa mai departe, sau că au ticuri că sunt persoane care au ticuri - tic de încruntături și la atenție și când se uită la ceva mai atent, nu numai când sunt supărați sau furioși.

După aceea, am început să tratăm ridurile de la coada ochiului, după aceea pe cele de pe frunte. Acum nu mai avem zonă pe piele în care să nu folosim botox, dar scopul lui este de relaxare”, explică medicul dermatolog Viviana Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel