Ce crede dr. Rafila despre relaxarea măsurilor în Capitală. A spus-o clar
22 ian, 16:30
Vineri, 22 ianuarie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, începând de luni. 

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a comentat decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență de a relaxa parțial măsurile anti-COVID-19 în Capitală.

"Sigur, nu sunt ghicitor ca să știu ce se va întâmpla în următoarea perioadă, mai ales că nu plec de la niște premise asupra cărora să fiu sigur. Discutăm despre faptul că, în România, circulă de mai multă vreme această tulpină, pentru că deja avem două-trei săptămâni sau chiar mai mult de când a fost descoperită o persoană din județul Giurgiu.

Asistăm la o aparentă reducere a numărului de cazuri și, în mod evident, dacă se iau deciziile de relaxare, se ține cont de acest număr de cazuri aparent redus. Iar impactul potențial al noii tulpini nu a fost până acum constatat. Eu cred că puteam face, astăzi, aprecieri, a situației următoare, dacă am avea o radiografie fidelă a actualei situații, pe care, în mod evident, nu o avem.", a specificat medicul la Antena 3.  


Ştiri Recomandate

MICAFUNGINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri