Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate. "Ar trebui să fie un regim pentru toată viața"

Foto: Freepick @diana.grytsku
Câtă apă ar trebui să bem în funcție de greutatea corporală.

"Cel mai bun detox se face cu apă", susține medicul nutriționist Laura Ene, o idee susținută și de alți medici. 

Apa este benefică pentru sănătate, iar pentru o hidratare eficientă specialiștii recomandă consumul a cel puțin doi litri de lichid pe zi, fie că vorbim de apă, ceaiuri sau supe. Însă există persoane care depășesc această ”limită”, fapt care poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Medicul spune că cea mai bună detoxifiere se face cu apă și recomandă pauza alimentară, după ora 7 seara, pentru a ne menține greutatea și sănătatea.

În plus, nutriționistul subliniază că detoxifierea înseamnă și relaxare, mese regulate și alimente cu cât mai puțini coloranți și conservanți.

"Un detox foarte bun l-am putea face ținând un anumit interval de timp în care mâncăm.

Adică, dacă am reușit să mâncăm într-un interval de 8, maxim 10 ore, într-o zi și am reuși să păstrăm intervalul de noapte, de la ora 7, 8 până dimineață, liber de mâncare , cu apă și cu ceai, iată că, în fiecare zi, putem să pornim la un detox de seară.

Pentru că cel mai bun detox se face cu apă. Apa este elementul miraculos care ne ajută să ne detoxifiem cu adevărat", a spus ea.

Care este cantitatea de apă recomandată, în funcție de greutatea fiecăruia

 

Medicul susține că trebuie să adaptăm cantitatea de apă în funcție de greutatea noastră.

"Depinde de numărul de kilograme pe care îl avem.

Minim 25, 30 de ml pentru fiecare kilogram corp. Asta înseamnă la 100 de kilograme, dacă o persoană are 100 de kilograme, are nevoie să bea între 2 litri jumătate și 3 litri. Dacă este foarte cald afară, transpiră, face efort fizic și se deshidratează, cu siguranță e nevoie de mai mult. 

Ar trebui să fie un regim pentru toată viața: să bem cel puțin acei 2 litri de apă, să ne odihnim, pentru detoxifierea înseamnă și relaxare, energie pe care ne-o luăm din somn, înseamnă mese regulate, înseamnă lipsa intoxicării cu tot felul de coloranți, conservanți, care se regăsesc în spatele etichetelor", a completat medicul, la Digi24.

Semne că bei prea multă APĂ. Care sunt RISCURILE intoxicației cu apă

Autoritățile din domeniul sănătății ne-au educat că a bea suficientă apă este absolut vital pentru ca organismul nostru să funcționeze corect, notează The Heathly. Și așa este - cu excepția cazului în care beți prea multă.

Deși majoritatea oamenilor sunt atenți la semnele deshidratării, suprahidratarea este la fel de periculoasă. Băutul prea multă apă poate duce la intoxicație cu apă, cunoscută și sub numele de hiponatremie, ceea ce face ca interiorul celulelor să se inunde din cauza nivelului anormal de scăzut de sodiu din fluxul sanguin.

În cazurile severe, intoxicația cu apă poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi convulsii, comă și, în cazuri rare, chiar la deces.

Care sunt semnele că beți prea multă apă... citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel