Cât timp rămâne proaspătă cafeaua. Truc ingenios pentru a evita ca aceasta să se strice

Cafea. Foto: Pixabay
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care cafeaua pe care ai cumpărat-o în urmă cu doar câteva săptămâni și-a pierdut gustul? Răspunsul e simplu. Și cafeaua se poate strica. 

Cei care beau cafea în fiecare dimineață nu prea experimentează problema prospețimii cafelei, iar asta pentru că nu au păstrat niciodată o pungă de cafea suficient de mult timp pentru a se întreba dacă se poate strica. Dar cei care beau cafeaua mai rar sau o păstrează pentru "ocazii speciale", ar trebui să știe că ar fi bine să arunce punga pe care au cumpărat-o anul trecut.

"Cafeaua se poate strica", spune cercetătorul în domeniul alimentar Makenzie Bryson Jackson. "Nu te poate îmbolnăvi, dar se schimbă și își pierde aroma în timp. Niciodată nu este periculos să o bei sau să o consumi, dar calitatea gustului nu va fi aceeași. Va fi stătută și potențial râncedă, deoarece uleiurile din cafea se usucă.", a declarat medicul pentru Well & Good. 

Nu este nevoie de un cunoscător de cafea pentru a putea deosebi o cafea proaspătă de una stricată.  Dr. Makenzie Bryson Jackson spune că aceasta va avea un gust și un miros insipid și va degaja un miros neplăcut. 

Citește continuarea pe Spectacola și află ce trebuie să faci pentru a menține prospețimea cafelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel