Cât de sănătos este să bei apă rece: riscuri și beneficii pentru organism

Apa  Foto: PIxabay
De multe ori am auzit discuții despre efectele apei reci consumate, dacă este benefică sau nu pentru sănătate. Iată câteva răspunsuri.

Chiar dacă nu e vară, un pahar de apă rece, mai ales după ce am mâncat, nu e de refuzat. Este întotdeauna recomandat să bei minim 2 litri de apă în fiecare zi pentru a te menține hidratat. Dar uneori ne place să bem apă rece pentru a ne potoli setea, indiferent de sezon.

În general, știm că consumul de apă în exces are propriile sale riscuri. Consumul de apă rece are, de asemenea, unele efecte asupra sănătății noastre. Are atât efecte negative, cât și pozitive. Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale apei reci sunt temperatura corpului echilibrată, mai multă energie etc. Dar care dintre ele este mai bună pentru sănătatea noastră, apa normală sau apa rece?

Este apa rece dăunătoare sănătății?

Ei bine, se crede adesea că apa rece poate provoca contractarea stomacului, ceea ce duce la probleme de digestie. De asemenea, atunci când bei apă rece, corpul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține temperatura interioară medie. Potrivit medicinei chineze, consumul de apă rece în timpul meselor poate crea un dezechilibru în organism. Dar are și unele beneficii.

Beneficiile consumului de apă rece

Echilibrează temperatura corpului după antrenament

Apa rece previne supraîncălzirea corpului după un antrenament intens. Atunci devine mai ușor pentru organism să scadă temperatura.

Se considera că apa rece poate oferi mai multă energie pentru întreaga zi. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a demonstra acest punct.

Bună pentru copiii supraponderali

Apa rece poate crește consumul de energie la copiii supraponderali. Dar, dacă ai doar apă rece, s-ar putea să nu te ajute să slăbești.

Apa rece este bună pentru hidratare. Dar ar trebui să o evitați dacă aveți o răceală sau o gripă, deoarece poate încetini procesul de recuperare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel