Cât de repede trebuie transplantat un organ prelevat. Dr Carmen Pantiș explică

Operație de transplant
”Transplantul este o luptă contra cronometru”, scrie Carmen Pantiș, coordonatorul de Transplant al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Transplant, organ, Carmen Pantiș. Când vine vorba de transplant, fiecare secundă contează, este ideea unei postări de pe Facebook a medicului Carmen Pantiș, coordonatorul de Transplant al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. În câteva rânduri, aceasta spune cât nu trebuie să treacă de la prelevarea organului până la transplant:

”Din momentul prelevării organului și transplantul propriu-zis nu trebuie să treacă mai mult de 3-4 ore pentru o inimă, 6-8 ore pentru plămâni, 12-18 ore pentru ficat, 24-36 ore pentru rinichi, cornee 24 ore! Pentru persoanele care sunt în așteptarea unui organ și pentru echipele medicale, transplantul este o luptă contra cronometru, este speranța vieții din moarte!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel