Cât de des ar trebui să faci un tratament facial. Nu e indicat oricând

Tratament cosmetic
Tratamentele faciale sunt importante pentru un aspect sănătos al pielii, dar acestea nu se fac la voia întâmplării. Iată câteva recomandări pentru tratamentele faciale.

Pielea are un anumit ciclu de viață, Mai precis, celulele noi ale pielii se formează după un anumit ciclu. Acestea se formează în cel mai profund strat al epidermei și își fac drum până la suprafața pielii. Acesta este stadiul în care celula pielii s-a maturizat și în cele din urmă se desprinde, explică specialiștii.

Ea adaugă în continuare că fiecare secvență de piele variază de la o persoană la alta și este influențată de factori precum hormoni, starea pielii, vârstă, sănătate și stres. În primul rând, trebuie știu că ciclul mediu de viață al pielii este de 5-6 săptămâni.

La vârsta de 19-21 de ani, procesul poate dura 14-21 de zile, comparativ cu un adult de vârstă mijlocie, unde se estimează că este de 28 de zile. Pe măsură ce îmbătrânim, acest ciclu al pielii încetinește până la aproximativ 45-60 de zile, la vârste de 40-50 de ani. Poate încetini și mai mult până la aproximativ 60-90 de zile după 50 sau 60 de ani.

Cât de importantă e fața

Îmbătrânirea încetinește ciclul pielii, ducând la acumularea de celule moarte pe suprafața pielii, provocând lăsare, linii fine și riduri.

Bacteriile pot rămâne prinse în cute, cauzând pete și erupții. Celulele decolorate și neregulate pot rămâne, de asemenea, prinse provocând pete și decolorare. Prin urmare, este important să alegeți produse de îngrijire a pielii care vă pot accelera refacerea celulară și pot menține celulele noi proaspete ale pielii să înflorească la suprafață.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Cum să slăbești dormind. Obiceiuri de somn care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Când începeți un nou regim de îngrijire a pielii cu tratamente faciale, se recomandă să așteptați aproximativ 1-3 cicluri ale pielii sau 6 – 18 săptămâni pentru a vedea rezultate mai bune. Acest lucru oferă pielii șansa de a lucra pentru a face schimbări în sănătatea, starea, vitalitatea și puterea celulei. Când suprafața exterioară a pielii este formată din celule de piele mai noi, pielea se simte mai moale și arată mai vibrantă. Prin menținerea unui ciclu mediu de înlocuire de 28 de zile sau mai rapid prin alegeri sănătoase de viață și o rutină obișnuită de îngrijire a pielii care abordează elementele de bază ale pielii, pielea va apărea mai fină și mai tânără.

Consecvența dă rezultate

- Imediat după un tratament facial, pielea radiază o strălucire sănătoasă

- după 48-72 ore după tratament, pielea este hidratată, deoarece circulația a fost stimulată

- la 28-48 zile după tratament, celulele se regenerează, iar beneficiile pe termen lung ale feței încep să aibă loc

- la 4-6 săptămâni după, este timpul să vă programați următoarea întâlnire pentru a elimina celulele moarte ale pielii și a scăpa de impurități.

Curățarea tenului

Dacă scopul este să obții o textură a pielii mai fină, o piele mai strălucitoare, mai fermă, mai vibrantă, cu mai puține erupții, ar trebui să faci un tratament facial o dată pe lună. Acest lucru va permite erupții mai mici și va permite să rămâi la curent cu problemele de piele care apar sezonier.

În timpul iernii, se știe că încălzirea interioară deshidratează pielea, iar un tratament facial poate corecta acea lipsă gravă de umiditate! Un tratament facial va exfolia celulele terne ale pielii de la suprafață, permițând serurilor hidratante să pătrundă în profunzime și să lupte împotriva uscăciunii care poate provoca semne de îmbătrânire prematură și erupții.

 

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel