Castravetele: ce minuni face pentru tenul tău

Castravetele
Castravetele are numeroase beneficii pentru sănătate, dar are beneficii multiple și pentru îngrijirea pielii.

Castravetele are un conținut ridicat de apă și este plin de vitamine și minerale și alți nutrienți. Ajută la menținerea echilibrului apei în corp și, de asemenea, accelerează pierderea în greutate datorită conținutului ridicat de fibre. Castravetele este, de asemenea, bogat în antioxidanți care fac minuni pentru pielea ta.

Castravetele este o soluție excelentă pentru o mulțime de probleme a pielii, care sunt foarte frecvente.

Iată câteva dintre ele:

Cearcăne întunecate

Un număr mare de oameni se luptă cu cearcănele din cauza stresului și a lipsei de somn sau poate chiar din cauza genelor. Dacă doriți să scăpați de cearcăne, trebuie să includeți niște castravete în dieta dvs. și în rutina de îngrijire a pielii. Radeți un castravete și aplicați-l sub ochi și lăsați-l să se usuce. Puteți folosi și 2 felii de castravete rece în același scop. Dar atenție, această soluție nu este permanentă.

Ochii umflați, cu aspect pufos

Castravetele are un conținut ridicat de apă și are un efect calmant, răcoritor. Aplicați 2 felii de castravete rece pe ochi, pentru a le readuce aspectul normal.

Arsuri solare

Soarele ne dăunează pielii și duce adesea la arsuri solare și bronzare, ambele putând fi tratate de castravete, deoarece castravetele are proprietăți astringente care ajută la tratarea arsurilor solare și a bronzului. Luați o lingură de suc proaspăt de castravete și aceeași cantitate de suc de lămâie și apă de trandafiri. Se amestecă bine și se face un amestec adecvat și se aplică pe pielea afectată cu un tampon de bumbac. Lăsați-l să se usuce înainte de a clăti cu apă rece.

Pielea ternă

Toată murdăria și poluarea vă pot face pielea foarte ternă și cu aspect îmbătrânit. Pentru a întineri aspectul pielii, amestecă o lingură de suc proaspăt de castravete cu 2 linguri de iaurt și aplică-l pe față. Puteți amesteca și o lingură de suc de castravete cu suc de lămâie pentru cele mai bune rezultate.

Petele

Puteți exfolia pielea amestecând o lingură de ovăz cu o cantitate egală de pulpă de castravete și amestecați-o bine. Masați amestecul pe piele timp de până la 5 minute și apoi lăsați-l să rămână timp de 10 până la 15 minute înainte de a vă curăța fața. Acest lucru vă ajută să scăpați de pete și vă menține pielea clară și curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel