Carmen Brumă, despre ”regina” postului: Are foarte multe fibre, ține de foame

Carmen Bruma FOTO Instagram @ Carmen Bruma
Carmen Brumă a dezvăluit care este alimentul ideal în perioada postului.

Postul Paștelui a început pe 7 martie și ține 40 de zile. Perioada postului se încheie cu o zi înainte de duminica Paștelui. Postul Mare mai este cunoscut ca fiind și cel mai greu post pentru creștini pentru că, în această perioadă ai dezlegare la pește doar de două ori: pe 25 martie, de Buna Vestire și de Florii, cu o duminică înaintea Paștelui.

Mazărea, alimentul ideal în perioada postului

Carmen Brumă recomandă persoanelor care țin post să mănânce mazăre, despre care spune că oferă sațietate, dar și energie. 

„Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp. Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei – patru ore, nu îți mai este foame. Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan”, a spus Carmen Brumă în emisiunea Neatza de weekend, de la Antena 1.

 
Cum consumăm mazărea

„Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre. E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete. Trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase. Cum facem acest lucru? La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine. Astfel avem proteină completă. Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post”, a mai spus Carmen Brumă, potrivit Fanatik.

Carmen Brumă, ALIMENTUL pe care îl consumă în fiecare dimineață: „Are efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii”

Carmen Brumă a dezvăluit că în fiecare dimineață consumă câte o linguriță de miere Manuka, pe stomacul gol. Aceasta spune că mierea de Manuka are numeroase beneficii pentru sănătate. 

CITEȘTE MAI DEPARTE PE SPECTACOLA.RO.

Vezi și: Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel