Care sunt, de fapt, cauzele frustrării. Ce se ascunde în spatele acestor sentimente de furie și nemulțumire

frustrarea - FOTO: Freepik@Kues1@federcap
Care sunt cauzele frustrării. De ce unele persoane sunt mereu furioase, nemulțumite de absolut tot ce le înconjoară.

Frustrarea poate avea diverse cauze și poate varia de la persoană la persoană. Răspunsul se află în emoția frustrării. Sentimentele de frustrare sunt cauzate atunci când cineva sau ceva ne împiedică să obținem sau să facem ceea ce dorim.

Oamenii sunt organisme orientate către obiective, mereu în căutarea îndeplinirii nevoilor și obiectivelor lor. Este obișnuit să experimentăm sentimente de frustrare din când în când.

Care sunt cauzele frustrării

Mintea noastră ne trimite emoția frustrării atunci când constată că acțiunile noastre curente nu sunt eficiente în a ne ajuta să atingem obiectivele noastre. Prin urmare, generând sentimente de frustrare, mintea vă spune să opriți ceea ce faceți și să căutați alternative mai eficiente.

Frustrarea ne permite să ne retragem, să gândim și să descoperim de ce acțiunile noastre actuale sunt ineficiente și ce alternative posibile putem explora în schimb, potrivit Psych Mechanics.

Vezi și: Planta medicinală care curăță plămânii și ajută respirația. Rezultate în 12 ore

Frustrarea și neputința

Frustrarea și neputința sunt emoții diferite. Frustrarea poate fi considerată o etapă inițială a neputinței dacă persoana crede că nu există o soluție. Dacă o persoană nu reușește să realizeze ceea ce își dorește, atunci poate simți frustrare, dar dacă crede că nu există nimic de făcut în legătură cu asta, atunci simte și neputință.

Frustrarea și flexibilitatea

Dacă sunteți suficient de flexibil, s-ar putea să experimentați mai puțină frustrare în comparație cu alții. Oamenii se simt copleșiți de frustrare și se simt neputincioși și blocați dacă nu sunt flexibili. A fi flexibil înseamnă pur și simplu să crezi că întotdeauna există o altă modalitate de a face un lucru.

Oamenii creativi sunt, prin urmare, mai flexibili. Dacă cineva se simte blocat și neputincios pentru că crede că nu există nicio soluție, se simte rău. Dacă frustrarea lor continuă pe o perioadă mai lungă de timp, ar putea să-și piardă speranța și să intre în depresie.

Vezi și: Ce înseamnă dacă ai dungi pe unghii sau sunt moi. 10 lucruri esențiale pe care le arată despre sănătatea ta

Cum frustrarea poate duce la furie

Frustrarea - FOTO: Freepik@YuriArcursPeopleimages

Uneori, când oamenii devin frustrați, pot deveni și agresivi. Frustrarea ne face să ne simțim rău și ne încarcă cu energie negativă. Toți vrem să fim psihologic stabili, iar orice energie suplimentară care ne destabilizează trebuie să o eliberăm într-un fel sau altul.

Prin urmare, atunci când suntem încărcați cu emoții negative din cauza frustrării, ne simțim obligați să ne descărcăm această energie negativă suplimentară asupra altora, devenind agresivi.

Cu ce este diferită furia

Furia nu este cauzată doar de frustrare excesivă, ci și atunci când ne simțim răniți, umiliți și dezonorați în vreun fel. Furia este un acces de furie extremă care îi determină pe oameni să spargă și să arunce lucruri, să distrugă proprietate și să folosească violența împotriva altora.

Furia umple o persoană cu energie negativă, pentru că experimentează furie extremă și simte că a pierdut controlul asupra vieții lor. Prin spargerea lucrurilor și utilizarea violenței, își eliberează excesul de energie și își recapătă o senzație de control.

Ca rezultat, se simt mult mai bine și stabili, dar pentru o perioadă scurtă de timp. Sentimentele de furie ne determină adesea să facem lucruri care duc la sentimente de vinovăție mai târziu și ajungem să ne simțim mai rău din cauza vinovăției și a regretului.

Sub efectul acestor emoții, o persoană devine motivată să rămână singură, iar unii chiar plâng.

Vezi și: Ce este tratamentul artroscopic. Dr. Codrin Huszar: Oferă ani de viață articulației

Cum să gestionați frustrarea

Înțelegerea motivelor pentru care vă simțiți frustrați este jumătate din munca de gestionare a frustrării. Când ceva îi frustrează pe oameni, adesea nu pot identifica exact ce a cauzat frustrarea lor. Pur și simplu reacționează impulsiv și îi critică pe alții fără să se gândească.

Ei vor găsi defecte la alții doar pentru a avea o oportunitate de a reacționa. Realitatea este că se simțeau deja rău chiar înainte de a începe să reacționeze. Erau deja într-o stare de spirit proastă și plini de energie negativă.

Aveau nevoie doar de o scuză pentru a elibera această energie negativă asupra unei persoane sau obiect. Dacă ar fi fost conștienți de sine și ar fi înțeles ce le-a cauzat frustrarea, ar fi fost atenți să-și canalizeze energia suplimentară în eliminarea sursei de frustrare sau în găsirea de alternative pentru a-și atinge obiectivele.

Frustrarea este doar modul în care mintea vă spune să schimbați acțiunile curente pentru că acestea nu vă ajută. Sentimentul de frustrare din când în când este normal, dar dacă persistă pentru o perioadă lungă de timp, poate cauza probleme de furie și relaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel