Care sunt bolile care te scutesc de purtarea măștii, cu acordul medicului

Covid-19
Oamenii care suferă de astm, bronhopneumopatie obstructivă cronică  sau fibroză chistică pot renunța, cu acordul medicului, la purtarea măștii.  

Unii oameni pot să nu poarte masca, deși aceasta este obligatorie în toate spaţiile publice deschise şi închise, dacă suferă de afecțiuni precum astm, bronhopneumopatie obstructivă cronică sau fibroză chistică. E nevoie, însă, de o adeverinţă de la medicul de familie care să confirme că anumite persoane suferă de cutare boală.

Cu toate acestea, specialiștii sfătuiesc oamenii că poarte mască în magazine și în mijloacele de transport în comun, ca metodă de protecţie: ”Dacă este posibil, purtați masca în spațiile închise, unde distanțarea socială nu este posibilă și unde veți intra în contact cu persoane pe care nu le întâlniți în mod normal. Purtarea acesteia este relevantă pentru perioade scurte, în interior, în zone aglomerate, de exemplu, în mijloace de transport în comun și în anumite magazine”.

Care sunt  bolile care te scutesc de purtarea măștii și ce presupun acestea puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel