Căpșunile, beneficii-SURPRIZĂ: albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

Căpșuni
Consumul de căpșuni este asociat cu un risc redus de multe boli cronice. Căpșunile pot îmbunătăți sănătatea inimii, pot reduce nivelul zahărului din sânge și pot ajuta la prevenirea cancerului.

Căpșunile pot, de asemenea să:

- îmbunătățească starea antioxidantă a sângelui

- scadă stresul oxidativ

- reducă inflamația

- îmbunătățească profilul lipidelor din sânge

- reducă oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău).

Despre beneficiile căpșunilor a scris și medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

"Pledoarie pentru consumul de căpșuni:

au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala

au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)

albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.

Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu.", a precizat medicul nutriționist. 

Citește și Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel