Cum a trăit un bărbat timp de 70 de ani într-un plămân de fier. Boala care l-a imobilizat la vârsta de 6 ani

plaman de fier - FOTO: Freepik@almesran57
Un bărbat din Texas care a trăit șapte decenii într-un plămân de fier a murit la vârsta de 78 de ani. Acesta a fost imobilizat de la vârsta de 6 ani, din cauza unei boli care poate fi prevenită.

Un bărbat paralizat din Texas care a trăit 70 de ani într-un plămân de fier după ce a supraviețuit poliomielitei în copilărie a murit, a anunțat familia sa. Paul Alexander, în vârstă de 78 de ani, a murit luni, a declarat fratele său Philip într-o postare pe Facebook. El nu a precizat cauza decesului, potrivit Reuters.

Omul din plămânul de fier

Pentru lume, Paul Alexander, originar din Dallas, era cunoscut ca "omul din plămânul de fier" sau "polio Paul", dar pentru fratele său mai mic, Philip, Paul era un model.

"Vroia să schimbe lumea. Vroia să ajute oamenii. Nu avea să părăsească acestă lume până când, în mintea lui, nu făcea ceva grandios", a spus Philip Alexander, fratele lui Paul Alexander.

Diagnosticat cu poliomielită în 1952

Paul Alexander a fost diagnosticat cu poliomielită în 1952, în timpul unei epidemii din Dallas, la doar 6 ani. Boala l-a paralizat de la gât în jos și nu putea respira singur. Medicii l-au plasat pe Paul Alexander într-un plămân de fier, un respirator mecanic care controlează presiunea aerului în jurul corpului său pentru a-i ajuta plămânii să se expandeze.

Philip Alexander a spus că viața fratelui său a fost despre adaptare. Paul Alexander a învățat să scrie, să tasteze și să picteze folosind doar gura și un băț.

De asemenea, nu și-a lăsat handicapul să îi încetinească studiile. Paul Alexander a absolvit cu o diplomă în economie la Southern Methodist University, a obținut o diplomă în drept de la University of Texas, a trecut examenul de barou, a practicat dreptul în Dallas, a fost un susținător al cercetării poliomielitei și a scris o carte.

Vezi și: Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic, tratament și servicii medicale optime este esențial pentru sănătatea rinichilor

În martie 2024, Guinness World Records l-a declarat pe Paul Alexander cel mai longeviv pacient din istorie care a trăit într-un plămân de fier.

Paul Alexander chiar a folosit și rețelele de socializare, unde a distribuit nenumărate videoclipuri cu mesaje de speranță și bucurie, atrăgând mii de urmăritori din întreaga lume.

Cu câteva săptămâni în urmă, managerul său de social media a postat un videoclip spunând că a fost dus de urgență la camera de urgență și internat după ce a contractat COVID-19. Apoi a fost externat din spital.

Paul Alexander știa că virusul ar fi fost probabil fatal dacă ar fi fost vreodată infectat. În cele din urmă, viața i-a fost luată de acesta. Dar nu înainte de a revendica o viață bine trăită.

Vezi și: Cum să scapi de acnee. Tratamente și remedii naturiste pentru cea mai comună afecțiune a pielii

Plămân - FOTO: Freepik@ibrandify

Poliomielita, ce este

Poliomielita este o boală infecțioasă virală cauzată de virusul poliomielitic, care poate afecta sistemul nervos și poate duce la paralizie parțială sau completă. Virusul se transmite prin contactul direct cu secrețiile nazale sau fecale ale unei persoane infectate sau prin consumul de apă sau alimente contaminate.

Simptomele poliomielitei pot varia de la forme ușoare, care pot trece neobservate sau pot provoca doar simptome gripale ușoare, până la forme severe, care pot cauza paralizie permanentă și chiar moarte. Paralizia provocată de poliomielită afectează în special membrele inferioare, iar uneori poate afecta și membrele superioare și mușchii impliciți în respirație.

Deși poliomielita este o boală care poate fi prevenită prin vaccinare, în unele părți ale lumii în care accesul la vaccinuri este limitat, sau din cauza refuzului vaccinării, boala încă poate să apară. Programul de vaccinare global împotriva poliomielitei a dus la scăderea semnificativă a numărului de cazuri în întreaga lume, potrivit Mayo Clinic.

Vezi și: Cele două greșeli pe care le faci când urmezi o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu are șanse să dureze. Duce la eșec și frustrare

Poliomielita, complicații

Boala severă care afectează capacitatea de a respira poate cauza moarte. Complicațiile pe termen lung pentru persoanele care se recuperează pot include:

- Paralizie permanentă

- Cauzează deformări ale oaselor sau articulațiilor

- Durere cronică

- Sindrom post-polio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel