Candidat la președinție, a murit de COVID-19 în ziua alegerilor
22 Martie 2021, 14:09

Alegeri
Principalul candidat al opoziției la președinția din Congo a murit la câteva ore după închiderea urnelor, după ce s-a îmbolnăvit grav de COVID-19. DEcesul a survenit în timpul transportului cu un avion medical spre Franța. 

Cu câteva ore înainte, bărbatul de 61 de ani apăruse într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, în care și-a scos masca de oxigen și le-a spus susținătorilor săi că „luptă cu moartea”. El i-a îndemnat să voteze la alegerile de duminică.

Legea electorală nu anulează alegerile dacă unul dintre candidați moare. Kolelas, care era diabetic, a fost unul dintre cei șase candidați care s-au înscris în luptă împotriva președintelui Sassou Nguesso, în vârstă de 77 de ani, care este la putere din 1979, cu excepția unei perioade de cinci ani, după ce a pierdut alegerile în 1992, arată surse citate de Digi 24.

Kolelas a ratat vineri ultimul său eveniment de campanie, după ce, cu o zi înainte, a spus că se teme că are malarie. A fost internat într-un spital privat din capitală, Brazzaville, iar ulterior s-a confirmat că avea Covid-19. Vorbind în franceză de pe patul de spital, Kolelas a spus: „Dragii mei compatrioți, am probleme. Mă lupt cu moartea. Cu toate acestea, vă rog să vă mobilizați și să votați pentru schimbare. Nu aș fi luptat pentru nimic".

Șeful echipei de coordonare a crizei Covid-19 din guvern, Elira Dokekias, a declarat că starea lui Kolelas era gravă sâmbătă. După ce a votat în capitală, președintele Sassou Nguesso i-a urat contracandidatului o recuperare rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical
EXCLUSIV
Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?