Declinul creierului este legat de...
În contextul sezonului de gripă și al altor infecții respiratorii, este esențial să avem o abordare individualizată în ceea ce privește tratamentele, chiar și în fața unui caz care pare a fi unul ușor.
Tratamentul virozelor respiratorii și al gripei implică, în principal, măsuri de ameliorare a simptomelor și susținerea sistemului imunitar, deoarece aceste afecțiuni sunt de obicei cauzate de viruși, iar antibioticele nu sunt eficiente împotriva acestora.
"Dacă este gripă și avem teste, cu siguranță putem să administrăm și medicație antivirală. E dedicată gripei, COVID-ului. Nu trebuie să privim lucrurile global, ci trebuie să individualizăm cazurile. Și un caz banal poate evolua destul de prost și poate ajunge la complicații serioase.
Nu minimizăm complicațiile care pot apărea la o infecție respiratorie. Mă refer la pacienții imunodeprimați, la vârstele extreme: copii sau bătrâni, la oamenii care primesc imunoterapie, persoanele care au boli cronice sau tratamente cu alte medicamente care le afectează statusul general, atunci, trebuie să avem foarte mare atenție", a explicat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Medic primar O.R.L. și Secretar General Societatea Română de Rinologie, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Vezi și: Testul simplu care îți arată dacă ai cancer la plămâni. Dr. Eduard Dănăilă: Vede tumori de doar 4mm
Antibiotice - FOTO: Freepik
Este esențial ca pacienții să beneficieze de o evaluare corectă și de un tratament adecvat în funcție de contextul lor medical individual, pentru a preveni agravarea afecțiunii și riscurile asociate. Tocmai de aceea, potrivit prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, sunt cazuri în care antibioticele sunt prescrise și în infecțiile virale.
"Uneori suntem forțați de patologiile asociate să asociem preventiv un antibiotic. Sunt de acord cu aceste nuanțe, dar nu cu ideea de a folosi antibioticul ca primă intenție și doar pentru că ne trece durerea de gât, secreția din nas sau răgușeala.
Infecțiile virale, roșu în gât, secrețiile din nas, durerea de ureche, nu se tratează, în primă fază cu antibiotic. Sunt suficiente medicamentele simptomatice care sunt suficiente și ameliorează situația.
Antiobicul se poate lua în infecții respiratorii când apar complicații. Persistența febrei, apariția semnelor de complicații, evoluția proastă, agravarea stării generale", a explicat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Medic primar O.R.L. și Secretar General Societatea Română de Rinologie, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Declinul creierului este legat de...
Când se prescriu antibiotice și în...
Aceste medicamente le avea oricine în...
În noaptea de Sfântul Andrei, când...
Testul simplu care îți poate salva...
Durerea de oase, semnul ascuns al...
Acest aliment banal reglează glicemia...