Când este mai bine să bei cafeaua. Înainte sau după ce te-ai spălat pe dinți. Cum îți afectează acest obicei întreaga dantură

cand este mai bine sa bei cafeaua - FOTO: Freepik@vkstudio
Când este mai bine să bei cafeaua. Înainte sau după ce te-ai spălat pe dinți.

Când este mai bine să bei cafeaua pentru a nu îți afecta dantura. Stomatologii arată care este momentul optim. Când vine vorba de ceașca ta tipică de cafea, probabil că te-ai gândit mult la ce pui în ea și când o bei în timpul zilei. Dar te-ai gândit și la modul în care ar putea să-ți afecteze dinții?

Cafeaua ar putea părea necesară pentru a te ajuta să funcționezi, dar, în timp, poate face ravagii în gură. Din fericire, știind cum - și când - să ai grijă de dinții tăi poate face diferența.

Cafeaua, dăunătoare pentru dinți

În timp ce ar putea avea un gust delicios și să vă dea un impuls de energie, cafeaua poate crea, de asemenea, un teren de reproducere acid pentru bacteriile din gură, ceea ce poate duce la cariile dentare și la eroziunea smalțului în cazul consumului pe termen lung.

Mai mult, cafeaua conține taninuri, care sunt molecule care fac ca compușii de culoare să se lipească de dinți și să dea acea culoare albă sau galbenă. Chiar și o ceașcă de cafea poate păta dinții, dar în timp duce la o decolorare mai vizibilă, notează The First Woman.

Vezi și: De ce să îți aplici coajă de banană pe față. Efectul genial pe care îl are asupra tenului

Când trebuie să bei cafeaua

În timp ce experții spun că a nu bea deloc cafea ar fi ideal pentru sănătatea dinților, săritul peste acea ceașcă de cafea poate să nu fie o opțiune pentru mulți oameni.

Dacă vrei să bei cana de dimineață, dar nu vrei să vezi atâtea efecte adverse asupra dinților, experții recomandă să te speli pe dinți înainte de a bea. Poate părea contraintuitiv, dar îți curăță dinții și, de asemenea, acționează ca o barieră pentru a-ți proteja smalțul în prealabil. Gândește-te la asta ca la o măsură preventivă.

Spălatul pe dinți înainte de a bea o cafea îndepărtează acumularea de placă și face mai dificilă aderența petelor.

Vezi și: Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete: uită de oțet și de bicarbonatul de sodiu

"Dacă îi păstrezi frumoși și curați, atunci este mai puțin probabil ca aceasta să se agațe de dinți sau să adere la ei", a spus Christina Meiners, medic dentist la CommuniCare Health Centers din San Antonio, organizație non-profit, potrivit Huffington Post.

Este posibil să fi presupus că periajul dinților imediat după ce ați băut cafea este un pas proactiv pentru a ajuta la menținerea curățeniei acestora, dar, de fapt, poate înrăutăți lucrurile. Deoarece cafeaua este acidă, periajul dinților imediat după cafea vă va slăbi smalțul, stratul exterior al dinților care îi protejează de daunele fizice și chimice.

Rutina de dimineață a lui Meiners constă în a se spăla pe dinți la prima oră dimineața, apoi își bea cafeaua și apoi se clătește și își înmoaie gura cu apă pentru a ajuta la neutralizarea nivelului de aciditate din gură.

Vezi și: Cum alegem șamponul și ce nu știai despre balsam. Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap. Secretul pe care nu îl știai. Pavelina Andrei: Nu se folosește niciodată

"Nu vrei să te speli pe dinți atunci când mediul este acid, este chimic abraziv", a declarat Sonya Krasilnikov, dentist la Dental House din New York.

Meiners a spus că, atunci când o faci, "perii mai mult acid pe dinți, iar acest lucru poate face ca aceștia să se deterioreze mai repede, să provoace mai multă sensibilitate". 

Între timp, a vă spăla pe dinți după ce ați băut cafea ar putea de fapt să vă slăbească și mai mult smalțul și, de asemenea, să facă ca acele pete să rămână pe loc și mai mult timp. Dacă doriți ceva de făcut după ce ați băut cafeaua, pur și simplu învârtiți apă în gură înainte de a vă clăti în chiuvetă. În caz contrar, saliva ta, care are un pH neutru, va avea grijă de acele chimicale din cafea într-o jumătate de oră.

 

Să te asiguri că te speli bine înainte de fiecare ceașcă de cafea poate părea mult, dar asta este mai bine decât să ai probleme cu dinții mai târziu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel