Când devine durerea de spate o urgență medicală. 11 semne de avertizare

durerea de spate - FOTO: Freepik@tutatama@hryshchyshen
Durerea de spate poate fi un semnal al unor probleme grave. Sunt mai multe semne care trebuie luate în considerare, între care slăbiciunea în picioare sau pierderea controlului vezicii urinare.

Durerea de spate poate ascunde mai mult decât o simplă indispoziție, iar unele semne ar putea indica o situație urgentă de sănătate. Dr. Jen Caudle, medic din Statele Unite, a evidențiat 11 simptome pe care nu ar trebui să le ignorați când vine vorba de durerea din această zonă a corpului. De la pierderea controlului asupra intestinului sau vezicii până la amorțeală în zona intimă sau slăbiciune în picioare, aceste semne ar putea semnala probleme grave care necesită o atenție imediată din partea unui medic.

Durerea de spate, cauze

Durerea de spate poate avea multe cauze, dar nu întotdeauna este clară. O cauză obișnuită a durerii de spate este o leziune sau o întindere. Dar anumite afecțiuni medicale precum un disc deplasat, sciatica (un nerv blocat) sau spondilita anchilozantă pot, de asemenea, cauza durere de spate. În cazuri foarte rare, durerea de spate poate fi un semn al unei probleme grave precum oase rupte, cancer sau o infecție.

Și în majoritatea cazurilor, durerea de spate se ameliorează de obicei în câteva săptămâni, dar uneori poate dura mai mult sau poate reveni.

Vezi și: Sparanghelul: eroul necunoscut al alimentației sănătoase. Un superaliment plin de vitamine și nutrienți care susțin sănătatea intestinală și sistemul imunitar

11 semne care arată că durerea de spate este o urgență medicală

Un expert a dezvăluit alte simptome care, atunci când sunt asociate cu durerea de spate, ar trebui să determine o vizită urgentă la medic.

Doctorul Jen Caudle, din SUA, a dezvăluit 11 semne că durerea ta de spate este "o urgență".

"Numărul unu este incapacitatea de a controla intestinele sau vezica, pierderea controlului asupra intestinului sau vezicii", a spus ea.

Incontinența ar putea fi rezultatul compresiei nervilor cauzată de o afecțiune cunoscută sub numele de sindromul coapsei de cal (CES). Cauza cea mai frecventă a CES este un disc herniat, deși a fost legată și de abcese sau tumori spinale.

Durerea de spate alături de incontinență poate fi, de asemenea, un simptom al pietrelor la rinichi, ruperii unei pereți arteriale în abdomen sau unei leziuni a măduvei spinării.

Vezi și: Cum să te organizezi mai bine atunci când ai anxietate. Efectele asupra sănătății mintale

Durerea de spate - FOTO: Freepik@jcomp

"Numărul doi, senzația de amorțeală în zona intimă", a mai spus medicul.

Aceasta este încă un semn potențial al sindromului coapsei de cal. A enumerat numărul trei ca slăbiciune în picioare și patru ca istoric de cancer.

"Numărul cinci, un istoric de traumă. Ai fost implicat într-un accident de mașină, cineva te-a lovit sau ai căzut pe scări. Numărul șase, dacă ai dureri de spate joase, împreună cu febră asociată sau alte semne de infecție", a mai spus medicul.

Acest lucru ar putea fi cauzat de o infecție spinală, ceva ce necesită îngrijire medicală imediată.

"Numărul șapte, dacă ai amorțeală sau furnicături în general în  picioare. Numărul opt, dacă durerea este într-adevăr foarte rea, sunt îngrijorată. Numărul nouă, dacă durerea ta se agravează sau nu trece", a mai menționat dr. Caudle.

Vezi și: Cum ajunge DDT în farfurie și cine contaminează alimentele. Tudor Ciuhodaru: Ar trebui să dispară două instituții. Așa ceva nu ar trebui să ai în piață!

Durerea de spate, asociată cu pierderea în greutate

Dr. Caudle era, de asemenea, preocupată de durerea de spate alături de pierderea în greutate.

"Numărul zece, dacă ai pierdere inexplicabilă în greutate împreună cu durerea de spate joasă, dacă ai pierdere inexplicabilă în greutate în orice situație, sunt îngrijorată. Și numărul unsprezece, dacă ai dureri de spate joase care apar în mijlocul nopții", a mai spus medicul.

Dacă experimentați orice durere de spate joasă, a recomandat să vorbiți cu medicul "pentru a vă asigura că știți ce se întâmplă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel