Cancerul de stomac: cum recunoști cele mai importante simptome ale bolii

Ulcer gastric
Cancerul de stomac este o boală rară. Totuși, unele simptome ar trebui să ne trimită direct la medic.

Cancerul de stomac este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer. Simptomele cancerului de stomac trec de obicei neobservate până târziu în boală, deoarece simptomele sunt de obicei minore la început. În medie, în Europa, 1 până la 2 din 100 de bărbați și 0,5 până la 1 din 100 de femei suferă de cancer de stomac. Este un risc mic, dar conștientizarea simptomelor este, totuși, importantă.

Cancerul de stomac trece adesea neobservat

Cancerul de stomac este o boală rară și este adesea trecut cu vederea inițial. Neplăcerile la stomac sunt dificil de identificat și pot fi legate de multe lucruri diferite. Când cineva merge la un medic cu probleme de stomac nespecifice, cancerul de stomac nu este primul lucru la care se va gândi medicul. Din fericire, boala este ușor de tratat, mai ales atunci când este descoperită într-un stadiu incipient.

Din fericire, prevalența cancerului de stomac a scăzut de ceva vreme. Cazurile diferă între bărbați și femei. Boala apare în principal la bărbații cu vârsta cuprinsă între 60 și 75 de ani. Majoritatea femeilor care suferă de cancer de stomac au 75 de ani sau mai mult.

Cum recunoști simptomele cancerului de stomac

Într-un stadiu incipient, această afecțiune provoacă puține neplăceri, în funcție de locul în care se află tumora în stomac. Cu toate acestea, există câteva simptome care indică cancerul de stomac.

 Amețeli și oboseală

 Anemie - datorită pierderii prelungite de sânge din stomac

 Scaune negre

 Apetit scăzut sau deloc și aversiune față de anumite alimente. Mai ales alimentele cu miros puternic, precum cafeaua sau ierburile și condimentele.

 Senzația de sațietate, pentru o lungă perioadă de timp după ce ați mâncat

 Greață

 Vărsături, uneori cu cantități mici de sânge.

 Regurgitație și arsuri la stomac.

 Durere în abdomenul superior și / sau în apropierea sternului.

 Pierderea bruscă în greutate - fără a vă schimba dieta sau rutina de exerciții.

Când e cazul să consultați medicul

Bănuiți că ceva ar putea fi în neregulă și recunoașteți unul sau mai multe simptome din lista de mai sus? Nu vă faceți griji prea mult, deoarece cancerul de stomac este o boală rară. Neplăcerile la stomac pot avea adesea multe cauze și sunt de obicei rezultatul stresului. Dacă neplăcerile persistă timp de câteva săptămâni, este recomandabil să faceți o vizită la medic.

Dar, dacă ați observați sânge în scaun sau aveți vărsături, atunci ar trebui să vizitați imediat un medic, deoarece acesta este evident un semn de avertizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel