Cancerul de prostată. Dr Cristian Iatagan: 1 din 7 bărbați va face această boală
12 aug 2021, 18:56

Cancerul
EXCLUSIV
Doctorul Cristian Iatagan, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgie robotică, a explicat la emisiunea Dicționar Medical, care este prevalența cancerului de prostată în lume.

”Cancerul de prostată este, în prezent, o mare problemă de sănătate publică peste tot, în lume. este, de fapt, cel mai des cancer întâlnit la bărbați după 50 de ani”, afirmă medicul urolog Cristian Iatagan la emisiunea Dicționar Medical. Acesta are și o supraspecializare în chirurgie robotică. 

Statisticile susțin - conținuă expertul urolog - că „1 din 7 bărbați, în jurul vârstei de 70 de ani va face această boală”. 

”Cancerul de prostată este o boală perfect diagnosticabilă, vindecabilă și tratabilă în ziua de azi. Cu condiția să mergem la medic atunci când trebuie ca diagnosticul să fie pus devreme, în stadii incipiente, localizate, ale bolii, când realmente este vindecabilă. Unul poate să plece vindecat de acest cancer”, consideră medicul Cristian Iatagan.

Acesta a mai vorbit e șocul psihologic resimțit de pacient când aude cuvântul ”cancer” sau când e nevoit să-și facă analize:

”Există un șoc psihologic al cuvântului cancer; numai ideea de a face o investigație pentru cancer sperie și îndepărtează pacienții de doctor, dar realitatea este că, la momentul actual, peste tot în lume și în România, cancerul de prostată e o boală de care nu se moare. E o boală perfect vindecabilă, de cele mai multe ori perfect tratabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?