Cancer ovarian. Patru simptome pe care sigur le ignori

Este cea de-a cincea cauză a celor mai frecvente decese cauzate de cancer la femei și a zecea cea mai frecventă cauză a cancerului la femei în Statele Unite.

Dintre cazurile de cancer ginecologic - cele care afectează uterul, colul uterin și ovarele - cancerul ovarian are cea mai mare rată de decese. Din lipsă de timp, necunoaștere sau nepăsare, multe femei aleg să amâne vizita la un ginecolog, iar când o fac, poate fi deja prea târziu.

Cancerul ovarian este o boală silențioasă care distruge organismul feminin. Totuși, există unele simptome constante în timpul bolii, care nu ar mai trebui ignorate.

Balonare și flatulență

Este unul dintre primele semne de cancer. Nivelul variază: ar putea fi redus, aproape imperceptibil, însă unele femei nici nu pot să-și închidă pantalonii. Dacă experimentezi asta zilnic, mergi imediat la doctor.

Urinare frecventă

Dacă simți că trebuie să mergi mai des la baie, însă nu ți-ai crescut aportul de fluide, trebuie să-i faci o vizită medicului. Acesta trebuie să examineze tractul urinar și organele genitale.

Pentru a depista la timp orice formă de boală este necesar ca periodic să mergi la medic, mai ales în cazul în care în istoricul familial au existat probleme de acest gen.

Dureri abdominale

Printre cele mai frecvente semnale de avertizare pe care organismul ți le poate transmite cu privie la cancerul ovarian sunt prezența durerilor în partea inferioară a abdomenului, durerile lombare.

Scăderea în greutate

Dacă observi că ai dat jos câteva kilograme fără să știi de ce sau obții senzația de sațietate foarte repede ori nu prea mai ai poftă de mâncare, pe lângă toate aceste aspecte observi schimbări menstruale și modificări ale scaunului mai ales costipație sau dureri la urinare, nu mai sta pe gânduri și mergi la medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel