Cancer la inimă, cât de rară este afecțiunea

Inima
O profesoară din SUA a fost operată în martie 2009 și i-a fost eliminată tumoarea din inimă.

Cancer, inimă. Jan Mitchell are 62 de ani, e din statul american Tennessee și în martie 2009 a fost operată pe inimă ca să-i elimine o tumoare. Ea mărturisește că "oboseala pe care o experimenta era ireală", că venea acasă și nu avea energie să mai facă una-alta prin casă. Aceasta a mers la o mulțime de doctori.

"După un test de stres, o evaluare a apneei de somn și alte evaluări, un medic a trimis-o pentru o tomografie a vezicii biliare. Atunci, tehnicianul de imagistică a identificat o tumoră - în inima ei. Tumora era de dimensiunea unei mingi de tenis. Mitchell a avut o intervenție imediată cu inima deschisă pentru a o elimina în martie 2009. Chiar dacă bolile de inimă sunt în top lista principalelor cauze de moarte ale națiunii - înaintea cancerului la numărul 2 - cancerul de inimă este destul de rar. Un studiu sugerează tumorile cardiace primare - cele care se dezvoltă în inima însăși - afectează 1,38 la 100.000 de persoane în fiecare an", explică specialiști de la Asociația Americană a Inimii.

Cancer, inimă. Majoritatea tumorilor sunt benigne

"Un chirurg cardiac poate experimenta unul pe parcursul întregii sale cariere, dacă a fost vreodată", a spus medicul Monika Leja, specialist în cardio-oncologie la Universitatea din Michigan. Circa 75% dintre tumorile cardiace sunt benigne, deci nu sunt canceroase.

Specialiștii afirmă că este mult mai frecvent cancerul care se răspândește la inimă din plămân, sân sau în altă parte a corpului. Despre tumorile care apar prima dată în inimă, medicii spun că acestea „sunt probabil rezultatul unor malformații genetice, deoarece inima nu este un loc obișnuit pentru a dezvolta cancerul", iar asta este din pricina compoziției inimii - țesut conjunctiv, iar cancerul țesutului este rar. De regulă, cancerul apare mai des în țesutul epitelial, care aliniază organe precum prostata, sânul, colonul, pancreasul, stomacul, esofagul și pielea.

Întrucât majoritatea tumorilor inimii sunt benigne, ele sunt vindecabile cu intervenția chirurgicală. Fără operație, "tumorile pot cauza probleme, deoarece bucăți din ele se pot sparge și provoca accidente vasculare cerebrale". Tumorile cardiace maligne sunt tratate cu chimioterapie sau chirurgie, sau uneori ambele în funcție de tipul tumorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel