BROMOCRIPTINUM - prospect

Foto: Pixabay
BROMOCRIPTINUM - prospect. Acţiune: Antiparkinsonian dopaminergic; derivat din ergot, agonist al receptorilor dopaminergici D2. Inhibă secreţia hipofizară de prolactină.

BROMOCRIPTINUM - prospect

Denumirea comericală: BROCRIPTIN;

Prezentare; Drajeuri

Indicații: Endocrinologice - Tulburări de ciclu menstrual şi infertilitate, induse de prolactină, la femei. Hiperprolactinemie la bărbaţi. Prolactinom. Acromegalie. Inhibiţia lactaţiei. Afecţiuni benigne ale sânului. Neurologice - Boală Parkinson idiopatică sau post-encefalitică.

Contraindicații: Hipersensibilitate la bromocriptină sau la alţi alcaloizi ai ergotului. Hipertensiune arterială (HTA) în timpul sarcinii sau perinatal.

Atenție!: Nu trebuie admministrat post-partum femeilor cu HTA, cardiopatie ischemică sau cu manifestări şi/sau antecedente de tulburare psihotică majoră. Nu se recomandă adm. concomitentă cu alţi alcaloizi din ergot. La bolnavele cu indicaţie de trat. pentru mastodinie sau modificări nodulare şi/sau chistice ale sânului, trebuie mai întâi să se excludă malignitatea. Prudenţă la bolnavii cu antecedente de tulburări psihotice, afecţiuni cardiovasc. severe, ulcer sau hemo ragie digestivă. Modificările pleuropulmonare neexplicate trebuie investigate atent. Administrarea se întrerupe când s-au diagnosticat sau se suspectează modificări de fibroză retroperitoneală. Atenţie în cazul asocierii cu eritromicină sau josami cină.

Atenţie! femei însărcinate, şoferi, persoane cu activităţi de precizie.

Reacții adverse: Greaţă, ameţeală, astenie, vărsături, hipotensiune arterială (hTA) ortostatică, constipaţie, tulburări de echilibru, cefalee, excitaţie psihomotorie, halucinaţii, tulburări diskinetice, uscăciunea gurii, crampe ale musculaturii gambelor, reacţii alergice cutanate, paloare reversibilă a degetelor indusă de frig. Rar, cazuri de fibroză pleuropulmonară sau retro-peritoneală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel