Caracterizate de lipsa unui...
Despre proprietățile brânzei cu roșii a vorbit medicul nutriționist Mihaela Bilic.
"Cașul, brânza cu gust de primăvară.
Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.
Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.
Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara, laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză “tânără”, gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică - câteodată chiar scârție între dinți.
“Asortați-l” cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon.", a scris medicul Bilic pe Instagram.
Ziua 1
Mic dejun: un ou fiert şi un pahar cu suc de roşii
Prânz: 50 de grame de brânză şi 2 roşii
Cină: 100 de grame de piept de pui la grătar şi o salată de roşii cu 50 de grame de brânză
Ziua 2
Mic dejun: o roşie, un ou şi două felii de pâine neagră
Prânz: 2 roşii şi 50 de grame de brânză
Cină: o salată de legume din 2 roşii, 2 castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline şi 100 de grame de brânză
Ziua 3
Mic dejun: o roşie, un ou fiert şi 50 de grame de brânză
Prânz: 2 ouă fierte, o salată de roşii cu ulei de măsline şi o felie de pâine neagră
Cină: supă cremă de roşii
Ziua 4
Mic dejun: 2 roşii, somon şi o felie de pâine prăjită
Prânz: un ou fiert, 2 roşii şi 50 de grame de brânză
Cină: o salată de legume din 2 roşii, 2 castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline şi 100 de grame de brânză.
Ziua 5
Mic dejun: 2 roşii şi 2 ouă fierte
Prânz: salată de roşii şi castraveţi, 50 de grame de brânză şi o felie de pâine neagră
Cină: supă cremă de roşii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...