Brânză cu roșii, combinația PERFECTĂ care a înnebunit planeta! Ce se întâmplă în 5 zile
02 Martie, 11:17

FOTO pixabay
O salată de roșii peste care ai pus câteva bucăți de brânză proaspătă de oaie sau caș reprezintă un aliat de bază în curele de slăbire. Primăvara este anotimpul indicat să consumi aceste două alimente cu gust unic sub forma unei diete. 

Despre proprietățile brânzei cu roșii a vorbit medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

"Cașul, brânza cu gust de primăvară.

Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.

Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.

Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara, laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză “tânără”, gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică - câteodată chiar scârție între dinți.

“Asortați-l” cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon.", a scris medicul Bilic pe Instagram.

Cum se ține dieta cu brânză și roșii

 

Ziua 1

Mic dejun: un ou fiert şi un pahar cu suc de roşii

Prânz: 50 de grame de brânză şi 2 roşii

Cină: 100 de grame de piept de pui la grătar şi o salată de roşii cu 50 de grame de brânză

Ziua 2

Mic dejun: o roşie, un ou şi două felii de pâine neagră

Prânz: 2 roşii şi 50 de grame de brânză

Cină: o salată de legume din 2 roşii, 2 castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline şi 100 de grame de brânză

Ziua 3

Mic dejun: o roşie, un ou fiert şi 50 de grame de brânză

Prânz: 2 ouă fierte, o salată de roşii cu ulei de măsline şi o felie de pâine neagră

Cină: supă cremă de roşii

Ziua 4

Mic dejun: 2 roşii, somon şi o felie de pâine prăjită

Prânz: un ou fiert, 2 roşii şi 50 de grame de brânză

Cină: o salată de legume din 2 roşii, 2 castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline şi 100 de grame de brânză.

Ziua 5

Mic dejun: 2 roşii şi 2 ouă fierte

Prânz: salată de roşii şi castraveţi, 50 de grame de brânză şi o felie de pâine neagră

Cină: supă cremă de roşii.

Ştiri Recomandate

DIETA de primăvară a lui Cori Grămescu. MENIU pentru 7 zile
Platforma de programare la vaccinare a fost optimizată: sunt disponibile informații suplimentare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri