Bolile inflamatorii ale ochilor: ce este sclerita, boala care poate duce la piederea vederii

La un pas să-și piardă vederea
Sclerita, boala inflamatorie a părții albe a ochiului, este dată de o reacție exagerată a sistemului imunitar. Netratată, boala pune în pericol vederea. 

Sclerita este o afecțiune inflamatorie a porțiunii albe a ochiului sau sclerei, despre care se crede că este rezultatul unei reacții exagerate a sistemului imunitar al corpului. Netratată, boala poate duce la pierderea vederii.

Un nou studiu publicat în Artrita și reumatologia oferă estimări ale incidenței și prevalenței scleritei între 1997 și 2018 în Marea Britanie.

Cercetătorii au descoperit că incidența cazurilor noi în Marea Britanie pare să fi scăzut cu aproximativ o treime în ultimii 22 de ani, de la 4.2 la 2,8 cazuri noi la 100.000 de persoane pe an. Această tendință se datorează probabil îmbunătățirilor în gestionarea bolilor legate de imunitate.

Persoanele care au dezvoltat sclerită au avut adesea boli legate de imunitate înainte sau după ce au fost diagnosticate cu sclerită.

Acest studiu subliniază modul în care utilizarea datelor colectate în mod obișnuit la scară largă oferă o oportunitate fără precedent de a înțelege în avans epidemiologia afecțiunilor rare și a asociațiilor acestora, au scris autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel