Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Bolile cardiovasculare prezintă un risc crescut pentru îmbătrânirea prematură și deces. Opt pași esențiali care pot reduce șase ani din vârsta ta, conform unui nou studiu, reduc probabilitatea bolilor cardiovasculare periculoase. Durata vieții noastre este influențată de o mulțime de factori, de la genetica și bolile noastre, până la dieta și obiceiurile noastre de exerciții.
În timp ce unii dintre acești factori scapă de sub controlul nostru, alții pot fi influențați de propriile noastre acțiuni. Acum, un studiu a descoperit că respectarea unei liste de opt puncte pentru o sănătate cardiovasculară bună ar putea de fapt să-ți prelungească speranța de viață.
În cadrul cercetării lor, o echipă de la Școala de Sănătate Publică Mailman de la Universitatea Columbia din SUA a testat lista de opt puncte ”esențiale” propusă de Asociația Americană a Inimii (AHA).
Pe scurt, cele opt puncte esențiale includ: un somn sănătos, renunțarea la fumat, activitate fizică regulată, o dietă sănătoasă, o greutate corporală sănătoasă, niveluri sănătoase de glucoză în sânge, colesterol și tensiune arterială.
În cadrul studiului, care urmează să fie prezentat la Ședințele Științifice ale AHA din acest an, cercetătorii au analizat datele a 6.500 de adulți din diverse medii.
În ansamblu, participanții care au obținut cele mai mari scoruri pe lista celor opt puncte esențiale aveau o vârstă biologică mai mică cu șase ani decât vârsta lor reală.
Dr. Nour Makarem, autorul principal al studiului, a explicat cum toți acești factori contribuie la afectarea inimii.
”Am constatat că o sănătate cardiovasculară mai bună este asociată cu un proces de îmbătrânire biologică mai lent, așa cum este măsurat prin vârsta fenotipică (biologică).
Am constatat, de asemenea, o asociație dependentă de doză - pe măsură ce sănătatea inimii crește, îmbătrânirea biologică scade. O mai mare respectare a tuturor celor opt metrici esențiali ai vieții și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare pot încetini procesul de îmbătrânire al corpului tău și pot avea numeroase beneficii pe termen lung.
Îmbătrânirea biologică redusă nu este doar asociată cu un risc mai mic de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, ci și cu o viață mai lungă și un risc mai mic de deces.
Vârsta fenotipică este un instrument practic pentru a evalua procesul de îmbătrânire biologică al corpului nostru și este un predictor puternic al riscului viitor de boli și deces”, a spus dr. Nour Makarem, potrivit Express.
Studiul a dezvăluit, de asemenea, că cei cu o sănătate cardiovasculară precară îmbătrânesc mai rapid. Vârsta reală medie a celor cu o sănătate cardiovasculară ridicată era de 41 de ani, dar vârsta biologică medie era de 36 de ani.
În schimb, vârsta reală medie a celor cu o sănătate cardiovasculară scăzută era de 53 de ani, iar vârsta biologică medie era de 57 de ani.
Fostul președinte al AHA, Dr. Donald Lloyd-Jones, a comentat cum ne influențează aceste boli cardiovasculare corelate cu stilul de viață.
”Aceste constatări ne ajută să înțelegem legătura dintre vârsta cronologică și vârsta biologică și cum urmarea obiceiurilor de viață sănătoase ne poate ajuta să trăim mai mult.
Toată lumea dorește să trăiască mai mult, dar mai important este că vrem să trăim mai mult sănătoși, astfel încât să ne putem bucura cu adevărat și să avem o calitate bună a vieții pentru cât mai mulți ani posibil”, a spus dr. Donal Lloyd-Jones.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...