Bicarbonat de sodiu: 10 lucruri INEDITE la care poate fi folosit

Bicarbonatul de sodiu. Foto: Pixabay
Dincolo de întrebuințarea sa de bază, la gătit, bicarbonatul de sodiu poate fi leacul natural original pentru multe probleme legate de sănătate, dar și pentru chestiuni tehnice! Spre exemplu, poate fi folosit pe bateria de la mașină! Iată cum și de ce: 

11 lucruri la care bicarbonatul de sodiu funcționează perfect: 

1) Curăță găleat cu momeală (a pescarilor) – Puneți trei linguri de bicarbonat de sodiu în suficientă apă pentru a umple găleată. Lăsați jumătate de oră la „înmuiat” apoi, spălați bine găleata și veți scăpa de mirosul neplăcut.

2) Elimina rugina de pe baterii și cabluri, de la mașini sau de la bărci – Faceți un amestec de o lingură bicarbonat de sodiu la un sfert de litru de apă, pulverizați pe baterie sau pe cabluri, periați, clătiți, uscați și acoperiți cu vaselină.

3) Farurile de la mașină și cromul pot fi curățate de gângănii, gudron și murdărie – presătrați bicarbonat d e sodiu pe un burete umed și frecați suprafețele murdare, apoi clătiți.

4) Remediu pentru răcelă și gripă – amestecați o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Beți ca atare sau amestecat cu suc lămâie și miere, la primul simptom de gripă.

5) În loc de deodorant – pudrați zona de subraț cu bicarbonat de sodiu. 

6) Stingător pentru micile incendii de pe aragaz pornite din cauza grăsimii - Țineți la îndemână în bucărătie o cutie cu bicarbonat de sodiu. Aruncați imediat peste dacă a luat foc grăsimea scursă pe aragaz în timp ce gătiți.

7) Indigestie acidă – amestecați o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu într-o jumătate de pahar de apă. Beți ca să calmați rapid indigestia, dar nu zilnic! Pentru o indgestie care durează mai mult de o zi, mergeți la doctor!

8) Mușcături de insecte, iederă otrăvitoare – O lingură de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a face pastă. Răspândiți pe zonele afectate, întinzând bine, apoi lăsați să se usuce. 

9) Bărbieritul pentru pielea sensibilă – amestecați trei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apa caldă pe care o folosiți la bărbierit. Cu un prosop vă puteți înmuia barba și pielea cu această soluție, înainte să vă puneți crema de ras. Apoi, după ce v-ați bărbierit, puneți din nou un prosop înmuiat în apa călduță cu bicarbonat, ca să vă calmați pielea. 

10) Arsuri solare și iritații minore ale pielii – puneți 2 lingurițe rase de bicarbonat cu circa 350 de ml de apă într-un pulverizator. Pulverizați pe zona înroșită. Puteți pune bicarbonat de sodiu și în cada plină cu apă călduță – 4-5 linguri la o cadă plină – pentru același efect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel