Beneficiile mersului pe jos. 10 motive pentru care o să renunți la mașină

Mersul pe jos are numeroase beneficii pentru sănătate. 

1. Ține depresia la distanță

Ativitatea fizică prelungită - cum ar fi mersul pe jos timp de o oră - a fost legată de rate mai mici de depresie, potrivit cercetărilor (link direct), din jurnalul medical JAMA Psychiatry.

2. Reduce stresul

Mersul pe jos poate reduce nivelul de stres, atât fizic, cât și psihologic. Potrivit unui  studiu(link direct), publicat în  Științele Comportamentale,  Nivelul de cortizol (hormonul stresului) a fost redus semnificativ în urma plimbărilor în natură.

 


3.Viață mai lungă

Activitatea fizică a fost legată de o viață mai lungă, potrivit unui studiu (link direct), publicat The BMJ, care  a concluzionat că cei care au făcut exercitii fizice au avut un risc mai mic de moarte prematură.

 

4. Genunchi sănătoși

Mersul pe jos are un impact scăzut, ceea ce înseamnă că este mai ușor pentru articulații (în special pentru genunchi) decât o activitate cu impact mare precum alergarea. O singură oră de mers pe jos, săptămânal,  poate contribui la reducerea probabilității de a întâmpina probleme la genunchi, potrivit unui studiu (link direct), publicat în  Jurnalului American de Medicină Preventivă.


5. Scade riscul de fracturi de șold

Un studiu (link direct) din 2014, publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică afirmă că mersul este o activitate relativ sigură și ușoară pentru prevenirea fracturilor de șold.

 

6.Scade riscul și gravitatea unui accident vascular cerebral


Cu cât mergi mai mult, cu atât ai un risc mai mic de accident vascular cerebral, potrivit Harvard Health Publishing. Mersul frecvent a fost, de asemenea, legat de accidente vasculare cerebrale mai puțin severe, potrivit unui studiu din octombrie 2018, publicat în jurnalul medical Neurologie.

 

7. Risc mai mic de boli cardiovasculare

Asociația Americană a inimii pledează pentru mersul pe jos ca parte a unei strategii pentru reducerea riscului de boli de inimă. Și un studiu (link direct) din august 2017, publicat în European Heart Journal, a descoperit că cei care mergeau rapiderau mai puțin susceptibili să moară de boli de inimă decât cei care merg mai lent.

 


8. Mai puține răceli severe

 

Un studiu (link direct) din mai 2017, publicat în  PLoS One a constatat că cei care erau mai puțin activi au raportat mai multe zile de concediu medical. În plus, Harvard Health Publishing relatează că cei care sunt mai activi  se însănătoșesc mai repede și au simptome mai puțin severe.

 

 

9. Reglează tensiunea


Oamenii care au făcut aproximativ 12.000 de pași pe zi, pe parcursul a șase luni, și-au îmbunătățit atât tensiunea arterială sistolică, cât și diastolică, potrivit unui studiu (link direct)din iunie 2013, realizat de Asian Journal of Sports Medicine.

 

10. Alungă anxietatea 


Atunci când este combinat cu un pic de meditație în mișcare, mersul pe jos vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și să reduceți anxietatea, potrivit unui studiu (link direct), publicat în  Health Promotion Perspectives

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel