Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
În ultimele decenii, preocuparea pentru sănătate și alimentație a devenit tot mai evidentă în societatea contemporană. Oamenii caută constant modalități de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin alegeri alimentare sănătoase și echilibrate. În lumina acestor schimbări, cercetările continuă să ofere noi perspective asupra dietei și a impactului său asupra sănătății umane.
Un aspect esențial este legătura dintre nutriție și colesterol, iar descoperirile recente surprind cu privire la modul în care anumite obiceiuri alimentare pot influența nivelurile de colesterol și, implicit, riscul de afecțiuni cardiovasculare.
Laptele este bogat în nutrienți, precum mineralele cum ar fi calciul și vitaminele A, B2, B12 și D. O cană de lapte integral are aproximativ 150 de calorii, 8 grame de proteină și 8 grame de grăsime (patru grame dintre acestea fiind grăsimi saturate). Și dacă încerci să reduci consumul de grăsimi, poți opta pentru o cană de lapte degresat. Laptele degresat îți economisește 66 de calorii în timp ce oferă aceeași cantitate de proteină, vitamine și minerale.
Lapte - FOTO: Freepik@8photo
Dacă încerci să îți reduci colesterolul fără medicamente, s-ar putea să te ferești de grăsimile saturate din lapte și să alegi laptele degresat. Într-un studiu din 2018 publicat în European Journal of Clinical Nutrition, oamenii au băut aproximativ 450 ml de lapte degresat sau integral în fiecare zi timp de trei săptămâni.
Ulterior, au trecut la celălalt tip de lapte pentru alte trei săptămâni. Când oamenii au băut lapte integral, nivelurile lor de colesterol HDL "bun" au crescut. Atât laptele degresat, cât și laptele integral nu au crescut colesterolul total și colesterolul LDL. Cu alte cuvinte, consumul de lapte în fiecare zi poate fi sănătos dacă încerci să îți monitorizezi colesterolul, potrivit Health Digest.
Eforturile de a aborda obezitatea infantilă au inclus eliminarea alimentelor puternic procesate din dieta copiilor. Un articol din 2022 din PLoS One a avut un grup de copii care au consumat alimente minim procesate, cum ar fi legumele verzi, carne de vită și unt integral de lapte.
De asemenea, li s-a cerut să bea aproximativ 290 ml de lapte integral în fiecare zi. Celălalt grup de copii a avut dieta obișnuită. Câteva luni mai târziu, copiii care au schimbat alimentele minim procesate din dieta lor au observat o îmbunătățire a colesterolului HDL și, de asemenea, raportul colesterol total/colesterol HDL a scăzut semnificativ pentru a-și îmbunătăți sănătatea inimii.
Consumul de lapte integral, semidegresat sau degresat are și alte beneficii pentru sănătate, conform unei meta-analize din 2021 în Nutrition and Metabolism. Deși laptele cu conținut ridicat de grăsimi ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, consumul mai mare de lapte este legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral, boli cardiovasculare și tensiune arterială ridicată.
Cu cât bei mai mult lapte semidegresat, cu atât este mai puțin probabil să dezvolți cancer colorectal. Laptele ar putea de asemenea să îți reducă riscul de diabet de tip 2. Fiecare pahar de 200 ml de lapte pe care îl bei în fiecare zi îți poate reduce riscul de sindrom metabolic cu 13% și obezitate cu 16%. Laptele reduce, de asemenea, riscul de osteoporoză cu 40%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...