Bărbat din Alba în carantină, suspiciune de coronavirus la Iași
26 feb 2020, 19:27

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un bărbat din Alba, reîntors din Italia, a fost pus în carantină. La Iași, o femeie e suspectă de COVID-19.

Carantină, coronavirus. Un bărbat din Alba, recent întors din una din zonele afectate de coronavirus din Italia, a fost pus în carantină într-un salon al Compartimentului de dermatovenerologie din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis și citat de Agerpres. Acesta a acuzat o durere în gât, fără febră.

"Starea de sănătate a pacientului este bună; nu prezintă febră şi alte simptome specifice, ci doar durere în gât. Conform procedurii, i-au fost prelevate probe care vor fi analizate în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş din Timişoara. (...)
La nivelul judeţului Alba, pentru prevenirea eventualelor îmbolnăviri, 118 persoane se află izolate la domiciliu, iar o persoană se află în carantină, în compartimentul de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Cele 118 persoane în cazul cărora s-a decis izolarea la domiciliu sunt monitorizate, în permanenţă, de către medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba şi nu prezintă niciun fel de simptome specifice. Acestea nu au voie să îşi părăsească domiciliul. Reprezentanţii Poliţiei se asigură că sunt respectate măsurile impuse", susțin cei de la DSP Alba, conform sursei citate.

La Iași, o femeie de 66 de ani, suspectată de noul coronavirus, întoarsă recent de la Milano, a fost adusă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru investigaţii medicale de specialitate, arată Agerpres.

"Pacienta este transferată de la Centrul Providenţa. Simptomele pe care le prezintă se înscriu în definiţia de caz. Se vor recolta probe biologice pentru a afla dacă are sau nu infecţie cu acest tip de virus. Abia în cursul zilei de mâine vom avea rezultatul. Noi suntem pregătiţi pentru internarea şi izolarea ei", a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical
EXCLUSIV
Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?