AVERTISMENTUL pompierilor din Teleorman, după ce 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon și 5 adulți au murit în incendii

Foc    FOTO: Pixabay
Pompierii din Teleorman trag un semnal de alarmă după ce nu au trecut două luni din 2022, iar 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar 5 adulți și-au pierdut viața în incendii.

Pompierii din județul Teleorman avertizează asupra pericolului lăsării copiilor nesupravegheați în contextul în care de la începutul anului și până acum 5 copii au fost intoxicați cu monoxid de carbon, iar 5 adulți au murit în incendii.

”Atenție la copii Nu-i lăsați nesupravegheați!

De la începutul acestui an și până în prezent, în județul Teleorman, 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon și alte 5 persoane adulte și-au pierdut viața în incendii. Este o situație îngrijorătoare ce ar trebui abordată cu maximă responsabilitate de fiecare cetățean, prin luarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor astfel de tragedii.

#Pompierii vă recomandă... Având în vedere că în această perioadă mijloacele de încălzire sunt utilizate zilnic, unele cu defecțiuni ori neverificate de către personal specializat, constituind principala cauză a incendiilor la care, de cele mai multe ori, cad victime copiii, bătrânii ori persoanele cu probleme medicale, îi sfătuim pe cetățeni să manifeste atenție sporită pe timpul utilizării lor și să ia măsurile necesare pentru verificarea, repararea și întreținerea acestora.

De asemenea, recomandăm cetățenilor să-i supravegheze permanent pe cei mici, să se asigure că nu au la îndemână mijloace ce pot constitui surse de aprindere (chibrituri, brichete, lumânări, etc.). Să fim părinți înseamnă, în primul rând, să ne asigurăm că cei mici au toată atenţia şi grija noastră pentru a-i creşte în siguranţă. Le datorăm asta!”, notează cei de la ISU Teleorman pe Facebook.

Cei de la Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) din SUA recomandă oamenilor să aibă grijă când folosesc încălzitoare și generatoare în timpul iernii. Încălzitoarele și generatoarele portabile trebuie supravegheate în timpul iernii deoarece pe teritoriul SUA sunt cauza a circa 1.700 de incendii, în care își pierd viața circa 80 de oameni și 160 sunt răniți. Reprezentanții de la  Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC), SUA, recomandă să conectați întotdeauna încălzitoarele direct la o priză de perete și niciodată la o priză multiplă, ceea ce poate provoca supraîncărcare care poate provoca un incendiu. Aceștia mai spun că oamenii trebuie să se asigure că păstrează materialele inflamabile la o distanță considerabilă de încălzitoare.

Aceste aparate pot prezenta un pericol de hipertermie (supraîncălzire), în special în rândul copiilor, persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor, din cauza capacității lor limitate de a acționa sau de a reacționa la temperatura ridicată. Și hipertermia poate duce la moarte. De aceea este important ca orice dispozitiv de încălzire din casă să nu funcționeze nesupravegheat într-un spațiu închis în jurul sugarilor sau a persoanelor cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse, avertizează CPSC într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel