Avertisment pentru viitoarele mame: bebelușii riscă să se infecteze cu COVID-19 în timpul sarcinii

Naștere
Oamenii de știință chinezi avertizează că bebelușii ar putea risca să ia virusul SARS-COV-2 în timpul sarcinii.

Bebelușii pot risca să ia noul coronavirus de la mama lor, în timpul sarcinii, au avertizat oamenii de știință.

Potrivit Daily Mail, medicii chinezi au studiat patru nou-născuți care au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2, la câteva zile de la nașterea prin cezariană, după ce au prezentat simptome ușoare.

Trei fuseseră izolați imediat ce s-au născut, deoarece mamele lor au fost diagnosticate cu COVID-19 înainte de naștere. A patra mamă și bebelușul ei s-au dovedit pozitivi două săptămâni mai târziu.

Cercetătorii au spus că „nu au putut exclude" varianta ca bebelușii să fi preluat virusul în timp ce încă se aflau în pântece, prin intermediul placentei - cu toate acestea, nu au existat dovezi directe în acest sens.

Este posibil ca bebelușii să fi contractat virusul ucigaș de la spital, dar șansele au fost „scăzute" din cauza măsurilor speciale de control al infecției în acel moment, au spus oamenii de știință.

Mamele care urmează să nască vor fi incluse în lista guvernului britanic a persoanelor vulnerabile care trebuie protejate de virus.

Este o măsură de precauție, deoarece oamenii de știință încă nu știu dacă bebelușii riscă să fie infectați în timpul sarcinii.

În cel mai recent studiu, Dr. Zhi-Jiang Zhang și colegii de la Universitatea Wuhan au studiat patru bebeluși născuți prin cezariană în perioada decembrie 2019 - martie 2020.

Se știa că trei dintre mame aveau virusul înainte de naștere, iar bebelușii lor au fost separați imediat. Copiii au prezentat simptome în izolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel