Autismul: primele semne pot apărea în comportamentul alimentar

TSA
Autismul ar putea fi semnalat cu mult timp înainte de simptomele obișnuite. Cercetătorii spun că 70% dintre copiii cu autism au un comportament alimentar atipic.

Comportamentele alimentare atipice pot fi un semn că un copil ar trebui să fie testat pentru autism, potrivit unui nou studiu de la Penn State College of Medicine.

Cercetările efectuate de Susan Mayes, profesor de psihiatrie, au constatat că unele comportamente atipice ale consumului alimentar au fost prezente la 70% dintre copiii cu autism, care sunt de 15 ori mai frecvente decât în cazul copiilor neurotipici.

Modelele de a consuma atipice pot să includă preferințe alimentare limitate sever, hipersensibilitate la texturi sau temperaturi și alimente păstrate în gură, fără înghițire.

Potrivit lui Mayes, aceste comportamente sunt prezente la mulți copii cu vârsta de un an cu autism și ar putea semnala pentru medici și părinți că ar putea fi vorba de autism.

În cazul în care un furnizor de asistență primară aude despre aceste comportamente de la părinți, ei ar trebui să ia în considerare trimiterea copilului la un test pentru autism, a spus Mayes.

Mayes a mai spus că cu cât autismul este diagnosticat mai dereme, cu atât mai repede copilul poate începe tratamentul cu un analist de comportament. Studiile anterioare au arătat că analiza comportamentului aplicat este cea mai eficientă, dacă este implementată în anii preșcolari. Analiștii de comportament folosesc o serie de intervenții, inclusiv recompense, pentru a face schimbări pozitive în comportamentul copiilor și pentru a preda o serie de competențe necesare.

Comportamentul alimentar distinct în autism

Keith Williams, directorul Programului de hrănire la Spitalul de Copii al statului Penn, folosește această terapie pentru a ajuta o varietate de persoane cu comportamente neobișnuite de alimentație. El a spus că identificarea și corectarea acestor comportamente poate ajuta copiii să mănânce o dietă adecvată. "Am tratat o dată un copil care nu a mâncat decât slănină și a băut doar ceai rece", a spus Williams. "Dietele neobișnuite ca acestea nu îi ajută pe copii".

Williams a remarcat, de asemenea, că există o diferență între comportamentele îngrijorătoare de alimentație și obiceiurile alimentare tipice ale copiilor mici. El a explicat că majoritatea copiilor fără nevoi speciale vor adăuga încet alimentele la regimul alimentar pe parcursul dezvoltării, dar copiii cu tulburări de spectru autism, fără intervenție, vor rămâne adesea selectivi la alimentație. "Vedem copiii care continuă să mănânce alimente pentru copii sau care nu vor încerca texturi diferite", a spus Williams. "Vedem chiar și copiii care nu reușesc să treacă de la hrănirea la sticla".

Mayes a spus că mulți copii cu autism mănâncă o dietă redusă, constând în principal din produse din cereale, cum ar fi pastele și pâinea, și nuggeturile de pui. Ea a spus că, deoarece copiii cu autism au hipersensibilități senzoriale și nu se pot schimba, ei ar putea să nu vrea să încerce alimente noi și vor fi sensibili la anumite texturi. Ei adesea mănâncă doar alimente de o anumită marcă, culoare sau formă.

"Când evaluăm copiii mici cu probleme multiple de alimentație, începem să ne întrebăm dacă acești copii ar putea avea, de asemenea, diagnosticul de autism", a spus Williams. "În multe cazuri, în cele din urmă nu primesc acest diagnostic."

Comportamentul alimentar, tipic în autism

Cercetătorii au evaluat comportamentele alimentare descrise în interviurile părinților a peste 2.000 de copii din două studii. Ei au investigat diferența în frecvența comportamentelor neobișnuite de a mânca între copiii tipici și cei cu autism, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și alte tulburări.

Williams a spus că datele studiului arată că comportamentele atipice ale alimentației pot ajuta la distingerea autismului, față de alte tulburări. Chiar dacă copiii din ambele grupuri au obiceiuri alimentare neobișnuite, sunt de șapte ori mai frecvente în autism decât în alte tulburări, potrivit datelor studiului.

„Acest studiu a furnizat dovezi suplimentare că aceste comportamente neobișnuite de hrănire sunt regula și nu excepția pentru copiii cu autism ", a spus Williams.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel