Află mai multe despre acest compus...
La sfârșitul anului 2019, când au fost descoperite primele cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, comunitatea științifică internațională a dat un exemplu de cooperare și 11 zile mai târziu au lansat secvența genomului noului coronavirus. Un an mai târziu, primele vaccinuri au fost aprobate. Acum, provocarea este de a le distribui în mod echitabil către toate țările deoarece în fața problemelor globale, sunt necesare „soluții colective”: „o țară nu se va simți în siguranță dacă cele din jur nu sunt la fel de bine”, a spus Eduard Soler, cercetător la Centrul pentru Afaceri Internaționale din Barcelona (CIDOB).
Până în prezent, țările au achiziționat deja 8,2 miliarde de doze și negociază sau au rezervat alte 4,6 miliarde de doze, potrivit datelor gestionate de Centrul pentru Inovație în Sănătate Globală de la Universitatea Duke (SUA). Dintre aceste doze, 1,8 miliarde vor merge către țările membre ale Uniunii Europene. Canada are cele mai bune cifre după ce a cumpărat sau a rezervat în prealabil suficiente doze pentru a vaccina de cinci ori populația sa. Aceste cifre sunt departe față de cele 670 de milioane de doze achiziționate până acum de cele mai sărace țări.
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat luni că, atunci când țările bogate negociază cu producătorii pentru achiziționarea mai multor vaccinuri, acest lucru „afectează” elementele pe care statele sărace le primesc prin inițiative multilaterale precum COVAX, prin care țări bogate dobândesc și distribuie doze pentru statele care nu pot să facă singure acest lucru.
Citește continuarea pe DC NEWS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Află mai multe despre acest compus...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Cercetătorii au realizat o...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...