Atenție de unde cumpărați măști! Ce nereguli au depistat

Măști
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a precizat că s-au găsit nereguli la 275 de operatori economici care comercializau măşti de protecţie. 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a declarant, joi, 5 noiembrie, că s-au găsit la 275 de operatori economici care vindeau măşti de protecţie. S-au dispus 382 de sancţiuni, dintre care 114 avertismente şi 268 de amenzi în valoare de 1,75 milioane de lei. Au fost scoase de la vânzare peste 31 de milioane de măşti.

Dintre neregulile depistate amintim: lipsa totală sau parţială a elementelor de informare-caracterizare de pe eticheta produsului, lipsa înscrierii instrucţiunilor de utilizare și lipsa menţionării compoziţiei materialului utilizat, lipsa marcajului CE, practici comerciale incorecte, lipsa afişării sau afişare neconformă a preţurilor, potrivit Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel