Atacuri de astm, cum le reduci pe vreme rece

Copiii cu a astm, dar în egală măsură și adulții cu astfel de probleme, ar trebui să ia măsuri suplimentare de protecție când e frig
Aerul uscat și / sau rece este un declanșator al îngustării căilor respiratorii (bronhoconstricție) și poate fi un declanșator al astmului legat de vreme.

Când respirați aerul rece și uscat prin gură, aerul nu se încălzește mai întâi de nas. Aerul rece ajunge direct în plămâni și în căile respiratorii. Aceasta poate declanșa un atac de astm, arată experții de la Fundația Americană pentru Astm și Alergii.

Respirația prin gură este mai probabilă atunci când faceți exerciții sau efort - cum ar fi joggingul, alergatul prin oraș, datul zăpezii sau schiatul.

Urmați acești pași pentru a reduce riscul de a avea simptome de astm declanșate de aerul rece:

- Purtați o eșarfă sau o mască pe gură.

- Dacă în mod normal faceți exerciții în aer liber, luați în considerare un sport de interior pentru iarnă, cum ar fi înotul sau baschetul.

- Dacă trebuie să fiți în aer liber în condiții de vreme rece, este posibil să aveți nevoie să utilizați inhalatorul cu eliberare rapidă înainte de ieși din casă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre un plan de pre-tratament.

- Să aveți întotdeauna cu dvs. inhalatorul cu eliberare rapidă și protejați-l de temperaturi scăzute.

Ce este astmul și cum se manifestă

Foarte pe scurt, astmul este o boală cronică, iar declanșatorii de astm se pot schimba odată cu anotimpurile. Dacă întâmpinați mai multe simptome de astm în această iarnă, verificați cu medicul pentru a vă revizui planul de acțiune. Simptomele includ:

- Tuse,

- Respirația șuierătoare (scoateți un sunet fluierat, scârțâit când respirați)

- Respirație scurtă, rapidă și sacadată,

- Senzația de strângere în piept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel