Această metodă simplă ne ajută să...
Profesorul Andreas Lopata de la Institutul Australian de Sănătate și Medicină Tropicală din cadrul Universitatîții James Cook din Australia a realizat un studiu în care a testat 642 de persoane care au lucrat într-o fabrică de prelucrare a peștelui, dintr-un mic sat din Africa de Sud.
„Aproximativ 334 de milioane de oameni din întreaga lume au astm bronșic, iar aproximativ un sfert de milion de oameni mor în fiecare an. În Australia, unul din nouă locuitori are astm (aproximativ 2,7 milioane), iar printre australienii indigeni această rată este aproape de două ori mai mare. Incidența astmului aproape că s-a dublat în ultimii 30 de ani și aproximativ jumătate din pacienții cu astm bronșic nu au niciun beneficiu din medicamentele disponibile pentru tratarea acestuia. Deci, există un interes tot mai mare în optiuni de tratament non-medicamente", a arătat profesorul.
Profesorul Lopata a spus că teoria actuală este că schimbările dramatice din dietă la nivel mondial se află în spatele creșterii incidenței bolii. „Există un consum din ce în ce mai mare de acid Omega-6 polinesaturat (PUFA) găsit în uleiurile vegetale și un declin al consumului de Omega-3 PUFA, care se găsește în principal în uleiurile de pește".
Expertulul a arătat că satul respectiv de pescari a fost ales pentru testare deoarece avea o populație cu un consum ridicat de pește și un statut socio-economic scăzut, deci ar fi fost probabil ca uleiurile marine din pește și alte fructe de mare să fie principala sursă de omega-3, mai degrabă decât suplimentele.
„Am constatat că anumite tipuri de omega-3 (din uleiurile marine) au fost semnificativ asociate cu un risc scăzut de a avea astm sau simptome asemănătoare astmului cu până la 62%, în timp ce consumul omerga-6 ridicat (din uleiuri vegetale) are risc crescut de până la 67%", a spus el.
El a spus că există mai multe dovezi ale rolului inflamator suspectat al n-6 în dezvoltarea astmului și că există mai multe dovezi că n-3 a oferit o protecție semnificativă.
„Chiar dacă ai factori contaminanți, cum ar fi mercurul gasit în unele populații de pește, beneficiile aportului de pește, dar și fructe de mare, sunt mult mai mari decât riscurile potentiale", a arătat profesorul Lopata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...