Asociația Medicală Britanică și-a cerut scuze membrilor medici femei pentru sexism

Medic
Asociația Medicală Britanică (British Medical Association) și-a cerut scuze doctorilor femei care au suportat sexism și hărțuire sexuală, după ce o anchetă independentă a descris Asociația drept un club exclusivist masculin (‘old boys’ club’) care a subevaluat femeile.

Asociația Medicală Britanică (British Medical Association, BMA) , sindicatul care reprezintă aproximativ 70% din cei 240.000 de medici britanici, a promis reforme mărețe ale proceselor și culturii sale ca răspuns la concluziile anchetei.

Daphne Romney a descoperit că unele femei medici și personalul din Asociația Medicală Britanică„simt că sunt subevaluate, ignorate și patronate pentru că sunt femei. Acest lucru se aplică atât medicilor, cât și membrilor personalului sindicatului și se datorează culturii „clubului de băieți bătrâni" ('old boys' club') care tratează femeile ca fiind de o importanță și abilitate reduse, notează The Guardian.

Daphne Romney QC a coordonat analiza și a făcut și 31 de recomandări pentru a aborda prejudecățile de gen și hărțuirea în BMA, bazându-se pe exemple de bune practici.

Propuneri și poze indecente

Printre altele, el a recomandat ca „fiecare membru al BMA să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul său și să o modereze pentru a nu insulta sau denigra alte persoane".

„Membrii BMA ar trebui să realizeze că vechile sisteme ierarhice din medicină nu se aplică în BMA. Toți medicii sunt acolo în calitate de colegi și ar trebui tratați cu respect" și „respectul ar trebui să fie arătat, de asemenea, de toate genurile față de toate genurile și față de ei înșiși. Acesta este și cazul celor cu caracteristici protejate și, în plus, convingeri politice" etc.

BMA i-a comandat ancheta lui Romney după ce două femei membre ale comisiei medicale, Dr. Zoe Norris și Dr. Katie Bramall-Stainer, au dezvăluit site-ului GPonline o serie de incidente despre care au spus că demonstrează o cultură „sexistă" în cadrul comitetului.

Dezvăluirile includeau, spre exemplu, povestea unei femei în vârstă din comisie care a primit o propunere indecentă din partea unui coleg bărbat, ceea ce a făcut-o să ezite să mai participe la evenimentele comitetului în afara zonei de domiciliu dacă nu era însoțită de o rudă. O altă femeie medic de familie a primit de la un bărbat din comisie o fotografie indecentă nedorită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel