Artrită: 4 tipuri de alimente pe care să le eviți dacă suferi de această boală

Fructe de mare      Foto: Pixabay
Cei care suferă de artrită ar trebui să evite unele alimente, care le-ar agrava starea. Iată care sunt acestea.

Artrita este o problemă comună de sănătate care apare la mulți adulți și tineri. Implică inflamația articulațiilor, ceea ce duce la slăbirea oaselor și deteriorarea acestora. Se poate ca dieta incorectă să fie legată de creșterea simptomelor în artrită. Această schimbare poate fi un exces de grăsimi și zahăr sau evitarea alimentelor care sunt bogate în purine.

Iată patru tipuri de alimente care ar trebui evitate dacă suferiți de artrită:

Grăsimi nesănătoase, care produc inflamații

Deoarece grăsimile inflamatorii provoacă inflamație în organism, acestea trebuie evitate de persoanele cu artrită. Alimente precum uleiul, porumbul, floarea soarelui și uleiul vegetal. Grăsimi saturate precum carnea, untul, brânza și grăsimile trans. Grăsimile trans sunt oricum dăunătoare pentru sănătate, deoarece cresc nivelul de colesterol rău din organism.

Zahăr

Persoanele care au consumat zahăr în mod regulat în ceai sau cafea lor sunt foarte predispuse la riscul de a avea atacuri de inimă. Aceasta duce la obezitate, inflamație și alte boli cronice. Limitați consumul de băuturi carbogazoase, îndulcite cu zahăr, cereale dulci și alte produse alimentare de acest fel.

Roșii, vinete, cartofi, ardei gras

Eliminarea acestor alimente din dietă sau ca parte a ingredientelor cheie din feluri de mâncare ar putea ajuta. Acest lucru se îmbunătățește în reducerea șanselor de a dezvolta orice simptome legate de artrită.

Carne roșie, fructe de mare

Acestea sunt alimente bogate în purine, care sunt substanțe din alimente pe care organismul le transformă în acid uric. Acidul uric se poate acumula în sânge duce la creșterea riscului cardiac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel