Ardeiul iute roșu: ce efect neașteptat are în organism

Dieta cu ardei iute. Foto: Pixabay
Ardeiul iute roșu are un efect neașteptat în organism. Puțini sunt cei care știu cât este de folositor pentru sănătate.

Când vine vorba de pierderea în greutate, nu ne deranjează să încercăm diferite tipuri de lucruri. Fie că urmează o dietă paleo sau o dietă keto, ne străduim să încercăm totul măcar o dată. Cu toții vrem să arătăm bine și să fim în formă și, prin urmare, să încercăm tot ce este nou și în tendințe este ceva ce așteptăm cu nerăbdare. Când vine vorba de tendințe, mai există un lucru într-o tendință care pare să funcționeze grozav pentru pierderea în greutate și este consumul de ardei iute roșu. Deci, iubitori de condimente, aceasta este cu siguranță o veste bună pentru voi.

Conform cercetărilor, consumul de ardei iute roșu poate ajuta la arderea caloriilor. Adăugarea de condimente în dieta zilnică ajută la pierderea în greutate, datorită ingredientului special care ajută la stimularea metabolismului. 
Iată cum funcționează pentru pierderea în greutate.

1. Ardei iute roșu ajută la pierderea în greutate

Potrivit unui studiu, persoanele care au adăugat ardei iute în dieta și-au crescut metabolismul, la 30 de minute după mâncare. Potrivit experților în sănătate, acest lucru se datorează faptului că capsaicina, o substanță prezentă în ardei, le dă căldura. Funcționează deoarece căldura furnizată de capsaicina ajută la transformarea grăsimilor în căldură și, astfel, arde grăsimea, ceea ce duce la pierderea în greutate.

2. Te menține sătul mult timp

Un studiu afirmă că oamenii care mănâncă ardei roșu nu au poftă să „ciugulească” ceva între mese. Asta pentru că capsaicina le suprimă foamea.

3. Stimulează metabolismul

Ardeiul iute roșu ajută la stimularea metabolismului și creșterea ratei metabolice crește capacitatea corpului de a transforma alimentele în energie. Când metabolismul este mai rapid, este mai probabil să transformi nutrienții esențiali în energie și să arzi grăsimi.

4. Cine nu ar trebui să-i consume

Ardeii ar trebui adăugați în dietă, dar cu moderație. Conțin și proprietăți antiinflamatorii și gastroprotectoare care ajută la menținerea sănătății corpului. Cu toate acestea, dacă luați un medicament pentru tensiune arterială ridicată, sunteți însărcinată, alăptați sau luați orice medicament, atunci ar trebui să evitați să consumați ardei roșii iuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel