Aparatură în valoare de 18.000 de euro, la maternitățile din Alba Iulia și Sebeș

Bebeluș, spital
Maternităţile spitalelor din Alba Iulia şi Sebeş au primit aparatură în valoare de 18.000 de euro de la "Salvaţi Copiii România". Aparatura este destinată premauturilor.

Maternităţile spitalelor din Alba Iulia şi Sebeş au fost dotate de "Salvaţi Copiii România" cu aparatură în valoare de 18.000 de euro, vitală pentru salvarea prematurilor, potrivit agerpres.ro.

Astfel, Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia beneficiază de un ventilator neonatal standard, primul de acest tip pe care îl va avea secţia, menţionează sursa citată. De asemenea, Secţia de neonatologie a Spitalului Municipal Sebeş a fost dotată cu cinci kituri pentru a putea asigura nou-născuţilor ventilaţie de tip Bubble CPAP.

"Donaţia Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', un ventilator neonatal, care realizează mai multe moduri de ventilare, atât invazive, cât şi noninvazive, este de o importanţă majoră pentru a asigura suportul respirator necesar copiilor născuţi prematur, aflaţi în stare gravă. Este primul ventilator de acest tip în Secţia de neonatologie a spitalului nostru", a afirmat, potrivit comunicatului, Lioara Voinescu, medic neonatolog la spitalul din Alba Iulia.

În cazurile grave, ventilatorul neonatal este deosebit de important pentru a asigura terapia necesară în primele ore de viaţă, până la transferul către o maternitate de grad superior sau pentru a asigura tratarea copilului.

În anul 2018, în maternitatea SJU Alba Iulia s-au născut peste 1.100 de copii, dintre care 173 prematuri. 19 dintre aceştia au reprezentat cazuri grave şi au necesitat transferul către maternităţi de gradul III, pentru ceilalţi peste 150 de prematuri existând condiţiile de asigurare a tratamentului necesar până la externare. În prezent, maternitatea din cadrul SJU Alba Iulia are gradul II a, fiind demarate procedurile pentru a creşte la gradul II b.

Alte maternități urmează să primească aparatură

Suma totală a dotărilor realizate de "Salvaţi Copiii" în Alba se ridică în 2019 la aproximativ 18.000 de euro, organizaţia ajungând anterior în judeţ cu aparatură în valoare de 21.000 de euro, arată comunicatul.

"Am decis să accelerăm programul de dotare a maternităţilor din România, după ce experienţa ne-a arătat că aparatura medicală performantă face diferenţa între viaţă şi moarte. Lucrăm îndeaproape cu medicii, pentru a acoperi nevoile vitale. În egală măsură, continuăm să persuadăm instituţiile statului să implementeze politici publice naţionale pe termen lung. Este o responsabilitate pe care o împărţim cu partenerii şi susţinătorii noştri, care au înţeles că situaţia este cu adevărat urgentă. Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor", a precizat, potrivit comunicatului, preşedintele executiv "Salvaţi Copiii România", Gabriela Alexandrescu.

Până la sfârşitul anului, numărul maternităţilor dotate în cadrul programului de combatere a mortalităţii infantile derulat de "Salvaţi Copiii" se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente.

Amalia Năstase, ambasador al campaniei, a subliniat importanţa responsabilităţii sociale şi a implicării companiilor în reducerea mortalităţii infantile în România.

"Salvaţi Copiii" este o organizaţie nonguvernamentală, care şi-a asumat din 2010 o contribuţie importantă pentru reducerea mortalităţii infantile în România printr-un program amplu, naţional, desfăşurat prin mai multe componente care vizează, deopotrivă, dotarea maternităţilor cu echipamentele medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel